Mergi la conţinutul principal

Condiție de la UE. Bandă exclusivă pentru autobuze electrice pe mijlocul Șoselei Baldovinești

• așa explică primarul Marian Dragomir amplasarea, pe locul actualelor linii de tramvai, a unor culoare delimitate cu borduri pe care vor putea circula doar mijloacele de transport în comun ecologice • lucrările de reabilitare și modernizare a Șos. Baldovinești ar trebui să fie gata într-un an • executant este firma Tancrad Galați, iar valoarea contractului este de 39,73 milioane de lei

 

Primarul Marian Dragomir a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, de ce se va face o bandă specială pentru autobuze electrice, pe mijlocul carosabilului Șoselei Baldovinești, pe fiecare sens de mers. De obicei, pentru mijloacele de transport în comun este alocată prima bandă, cea de lângă trotuar. În cazul Șos. Baldovinești, însă, autobuzele vor circula pe mijloc, pe fâșia de carosabil unde sunt amplasate în prezent liniile de tramvai, la care se va renunța pentru implementarea actualului proiect de reabilitare și modernizare. ”În locul liniilor de tramvai vor fi amplasate benzile pentru circulația autobuzelor electrice. Acestea vor fi delimitate cu borduri și vor fi destinate exclusiv mijloacelor de transport în comun. Așa a solicitat Uniunea Europeană. Este singura condiție care ne-a fost pusă pentru a putea accesa finanțarea cu bani europeni”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Conform acestuia, autobuzele electrice care vor circula pe Șos. Baldovinești sunt fabricate în prezent în România, în fabrica pe care firma BMC o are în țara noastră.

În cadrul unei conferințe susținute săptămâna trecută, primarul Dragomir a oferit mai multe detalii referitoare la lucrările care au început recent pe Șos. Baldovinești: “Un an de zile este termenul de finalizare la Șoseaua Baldovinești. Vreau să fac o mențiune. Lucrările la șoseaua Râmnicu Sărat sunt aproape finalizate în momentul de față și pentru că se poate circula pe Râmnicu Sărat - unde s-au făcut și marcajele pietonale și au fost montate corpuri de iluminat suplimentare în zona trecerilor de pietoni - au început lucrările la Șoseaua Baldovinești. Lucrările sunt mai ample un pic la Șoseaua Baldovinești și trebuie să menționăm neapărat faptul că se vor schimba toate conductele de apă și canalizare. Este un plus aceasta pentru locuitorii din zona respectivă. Se va reface fundația străzii în totalitate, se va consolida și reabilita podul de peste calea ferată. Cu siguranță se va înlocui linia de tramvai, linie dedicată pentru mijloacele de transport, autobuze electrice, care sunt deja în stadiul de construire în momentul de față deoarece licitația a fost finalizată, a fost câștigată de societatea BMC, care are și o fabrică în România. Și urmează ca anul viitor să vină și șase autobuze electrice care vor face legătură între cartierul Radu Negru, zona Buzăului și Baldovinești, circulând pe Dorobanți. Tot pe Șoseaua Baldovineși se va reface și asfaltul carosabilului, a trotuarelor, urmată de plantarea copacilor, reabilitarea spațiilor verzi. Este o lucrare care va dura un an de zile, a precizat edilul-șef.

Firma Tancrad Galați, cea care a câștigat licitația pentru reabilitarea Șos. Baldovinești, va încasa, 39,73 milioane de lei, din care, 1,19 pentru proiectare și 38,52 pentru execuția lucrării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro