Fundaţia "Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament" a organizat miercuri, în Sala mare a Centrului rezidenţial situat în B-dul Al I Cuza nr. 210, conferinţa de lansare a proiectului "Reabilitarea, dotarea şi crearea de noi activităţi în cadrul centrului rezidenţial şi al centrului de zi pentru copii, de pe lângă Fundaţia «Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament»". La eveniment au participat reprezentanţi ai fundaţiei, colaboratori, dar şi invitaţi din partea autorităţilor locale. Cu acest prilej, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei municipiului Brăila, Nicoleta Oancea, a remarcat calitatea impecabilă a serviciilor oferite de Fundaţia "Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament", ca şi excelenta colaborare existentă din 2006, a municipalităţii, cu această organizaţie. De asemenea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Brăila, Ana Hărăpescu, a lansat o invitaţie de colaborare între instituţia pe care o reprezintă şi fundaţie, pentru promovarea incluziunii sociale a copiilor defavorizaţi cu ajutorul unor activităţi culturale. Proiectul, dar şi un scurt istoric în imagini şi date al centrului rezidenţial, inaugurat în 2005 la Brăila, au fost prezentate de către Claudia Niculae, colaborator al Fundaţiei, care a punctat şi câteva dintre progresele şcolare remarcabile pe care le-au făcut în timp copiii beneficiari.
Proiectul implementat de fundaţia menţionată este cofinanţat de Uniunea Europeană prin REGIO - Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi se implementează timp de 16 luni în Brăila, la centrul rezidenţial şi centrul de zi de pe lângă Fundaţia "Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament". Valoarea totală a proiectului este de 2.317.161 lei, din care contribuţia beneficiarului, 36.495 lei. Beneficiari direcţi ai proiectului vor fi copiii defavorizaţi din municipiu şi judeţ, minorii care beneficiază de serviciile Centrului Rezidenţial şi familiile acestora. Prin implementarea proiectului va fi dezvoltată capacitatea de primire a centrului, astfel încât la final vor fi puse la dispoziţia beneficiarilor două corpuri de clădire modernizate, două săli multifuncţionale dotate şi echipate corespunzător efectuării de activităţi educative. Totodată, vor beneficia simultan de serviciile centrului rezidenţial şi ale centrului de zi 24 de copii, faţă de 12 câţi sunt în prezent. Peste 150 de copii vor beneficia anual de infrastructura modernizată şi peste 100 de părinţi vor primi consiliere privind creşterea şi educarea adecvată a copiilor.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.