Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnarea condamnarii comunismului egal gratiere

De fapt, ce a condamnat presedintele Basescu? O epoca, da? Foarte bine, sa fie sanatos, poate ii vine in cap sa condamne si lucrurile care ne sufoca acum pe noi, astia care traim in epoca lui. Am vazut ca Basescu a dat atita importanta acestui eveniment, de parca ar fi avut in fata un dusman teribil. Uf, si-o fi zis Basescu, ce bine ca l-am condamnat la moarte pe nenea Comunismul asta, ca mai avea un pic si ma lasa fara serviciu la Cotroceni. Bun, am inteles, comunismul a fost condamnat, dar comunistilor care au facut rau in tara asta cind le vine randul? E ca si cum ai condamna fotbalul ca fenomen sportiv, pe motiv ca face rau populatiei, dar nu condamni si fotbalistii, maseurii, presedintii de cluburi, impresarii si spectatorii, pe toti cei care au facut posibila aceasta nenorocire. Am citit prin ziare ca Iliescu, Vadim, Adrian Paunescu si ta-su lu' Petre Roman au fost nominalizati printre cei care au facut mult rau neamului romanesc. Eu cred ca Iliescu a nenorocit Romania, abia dupa ce comunismul a disparut din Romania. Daca Bunicuta s-ar fi sacrificat atunci, in 1990, si ar fi acceptat Punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara, care interzicea tovarasilor de nadejde sa mai aiba acces la functii publice, cred ca acum avea parte de respectul nostru. Da, el este vinovat, dar mai mult pentru cele intimplate dupa fuga lui Ceausescu. Ca fost prim secretar sau ce dracu o mai fi fost Iliescu nu cred ca a facut mai mult rau decit aia de la Militie care bateau oameni nevinovati sau cei de la Secu, care infundau puscariile cu romanii de bine. Pe astia nu i-a condamnat si nu ii va condamna nimeni. Nici macar moral, ca de procese pentru crime impotriva umanitatii nu poate fi vorba.
Deja e prea tirziu. Comunismul a fost condamnat printr-o decizie definitiva si irevocabila. Cred ca urmeaza sa fie bagat in aceeasi celula cu Rasdaq, ala pe care deputata Irina Loghin l-a vazut la puscarie dupa alegerile din 2004. Cu ce raminem dupa incheierea acestui proces? Cu circul din Parlament, facut de CV Tudor? Nu, nici vorba. Astfel de scene s-au mai vazut pe la noi, si nimeni nu s-a obosit sa le consemneze in cartile de istorie. Avem de a face cu un moment istoric? Nu! Cred ca avem de-a face cu alta incercare a presedintelul Basescu de a se mai afirma un pic in sondaje. El, omul care recunostea, in 2004, in fata lui Adrian Nastase ca a fost (mai este?) comunist, vine acum sa ne demonstreze ca nu tine cu epoca de trista amintire, ca intre timp lucrurile s-au mai schimbat in ceea ce-l priveste, ca este un democrat pur singe. Haide, bre!
In alta ordine de idei, faptul ca niste pupincuristi ai fostului regim (Vadim si Paunescu) au gasit de cuviinta sa condamne condamnarea comunismului nu face altceva decat sa-mi intareasca ideea ca nu s-a facut o greseala atunci cind au fost inclusi in raportul comisiei Tismaneanu, chit ca nu au fost ei tartorii regimului de trista amintire. De fapt, atunci cind condamni o condamnare, inseamna ca esti adeptul gratierii, nu? Lasa ca ajunge el Vadim la Putere, si prima cerere de gratiere pe care o va semna va fi cea a comunismului pe care il iubeste si acum ca-n prima zi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii