Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul international de dirt track s-a bucurat de aprecierea sportivilor straini

Editia din acest an a concursului international de dirt track care, de altfel, a reunit si concursurile prilejuite de Cupa Brailei si Memorialul Eugen Botezatu - Gica Voiculescu, din punctul de vedere al organizatorilor, a fost o reusita. Iar unul dintre motivele care a generat spectacolul de pe stadionul Municipal a fost probabil si acela ca valoarea totala a premiilor a fost de 3.000 Euro. De fapt, nu numai ocupantii podiumului au primit bani, ci, conform regulilor din acest sport, toti cei care au luat startul.
"A fost un spectacol minunat si o pot spune acum, dupa incheierea competitiei, intrucit toti sportivii straini mi-au confirmat acest lucru. Cel putin bulgarii pot spune ca au fost entuziasmati. La ei in tara nu mai exista piste de dirt track si mi-au promis ca vor reveni in Romania la toate concursurile pe care le vom organiza. Pacat ca timpul nu a fost prea generos cu noi. In privinta spectatorilor, consider ca numarul lor ar fi putut fi mult mai mare daca in aceeasi zi nu ar fi fost doua competitii la fel de importante. Regret faptul ca ucraineanul Serhil Senko s-a accidentat in mansa a zecea, dar el a primit ingrijirile necesare si a dorit sa urmeze tratamentul de specialitate in tara lui", a declarat Tinca Amza, directoarea Clubului Sportiv Municipal.
Sursa citata a mai precizat ca se bucura de faptul ca braileanul Alexandru Toma a cistigat detasat concursul demonstrind ca el este cel mai bun alergator din Romania in anul 2005.
Cu toate ca Toma a condus tot timpul in clasamentul general al Campionatului National de dirt-track, anul acesta federatia de specialitate i-a acordat titlul lui Mircea Agrisan, cel care, in mansa finala de la Braila nici macar nu a avut curajul sa iasa la start. Acum, in fata acelorasi oficiali sportivul nostru si-a luat revansa si nu oricum, ci intr-o maniera debordanta.
Acesta a fost unul dintre ultimele concursuri din anul competitional 2005 la care au fost angrenati sportivi ai CSM-ului, penultimul, Campionatele Nationale de box pentru seniori, urmind a avea loc incepind cu 10 octombrie, la Oradea, iar ultimul, nationalele de judo, in decembrie.
Si cum cea mai importanta este competitia care urmeaza, nationalele de box, atentia tuturor este indreptata spre definitivarea pregatirilor celor doi medaliati cu aur la tineret, Florin Ivan si Florin Cristescu, sportivi care au ca obiectiv rezultate cit mai valoroase.

Alexandru Toma si-a luat revansa in fata lui Agrisan

La 37 de ani, Alexandru Toma este de drept cel mai valoros alergator din disciplina dirt track, in ultimii ani. Dublu campion national si de nenumarate ori vicecampion, elev al antrenorului Soare, a reusit in acest an un loc doi si la Cupa Europei.
Cu toate ca a fost foarte fericit ca a cistigat ultima edtie a concursului international de la Braila, sportivul CSM-ului nu poate trece peste faptul ca in acest an i s-a furat titlul national.
"Nu pot sa nu recunosc ca am fost extrem de fericit la finalul concursului de la Braila. Am cistigat detasat locul intii si mi-am luat revansa in fata lui Agrisan. Le-am demonstrat tuturor ca eu am fost cel mai bun in acest an si as fi meritat cu prisosinta titlul national. De fapt, a fost un succes in fata unor alergatori buni de pe continent si cu toate ca am deja o virsta, voi incerca sa evoluez si in anii urmatori la aceeasi parametri", declara, a doua zi dupa competitie, Alexandru Toma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii