Mergi la conţinutul principal

Concursul Interjudetean de Arte Plastice “Ion Gâță” – vernisaj și premiere la Palatul Culturii Lyra

• premierea a avut loc ieri, 12 februarie, laureați fiind 33 elevi din Brăila, Buzău, Ialomița și Galați

 

Ieri, 12 februarie, la Palatul Culturii Lyra a avut loc vernisajul expoziției și premierea Concursului Interjudețean de Arte Plastice “Ion Gâță” - in memoriam.

Competiția a fost organizată de Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” și s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial din școlile de masă și din liceele de artă, urmărindu-se dezvoltarea simțului estetic, spiritului competițional, descoperirea și îndrumarea elevilor cu aptitudini pentru domeniul artistic-plastic.

În concurs s-au înscris elevi din Brăila, Buzău, Ialomița și Galați pentru secțiunile Grafică, Pictură și Design vestimentar, care au avut de realizat lucrări pe tema ”Locul de joacă”.

Juriul competiției, format din membri ai Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România, va premia 33 elevi.

Expoziția va fi vernisată în prezența Lilianei Gâță, soția pictorului Ion Gâță.

Concursul Interjudețean de Arte Plastice “Ion Gâță” - in memoriam este dedicat unuia dintre artiștii și profesorii de seamă ai Brăilei, dispărut prematur din această lume, în 1997. Între 1993 și 1994, a fost Președinte al Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici. Concomitent, s-a dedicat cu multă pasiune învățământului, fiind un profesor foarte îndrăgit de generațiile de elevi pe care le-a îndrumat în domeniile desenului și picturii, la Liceul de Arte.

Opera pictorului și graficianului Ion Gâță include un repertoriu larg de naturi statice, priveliști minunate din Bărăgan și Delta Dunării, dar și câteva portrete de persoane dragi lui și imagini ale satului românesc și imagini semiabstracte, inspirate de motive populare. Pictorul Vespasian Lungu arăta în prefaţa catalogului expoziţiei personale a acestuia din 1987 că „lucrările se impun prin acurateţe şi luminozitate cromatică, prin jocul tuşelor energice pe suprafeţe ample, întrerupte uneori de prezenţa câtorva copaci desfrunziţi şi a unor case discret sugerate, ce contribuie la naşterea unui farmec estetic inefabil”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro