Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul "George Grigoriu", editia a II-a, va fi mai reusit in acest an

Mai sint doar doua saptamini pina la cea de-a doua editie a Concursului International de Muzica Usoara "George Grigoriu" si pregatirile sint in toi.
Dintre cei 65 de candidati inscrisi la preselectia ce a avut loc la inceputul lunii martie la Bucuresti, au ramas in concurs 20 de candidati din Romania si sase din Republica Moldova, Serbia si Italia. Din aceasta saptamina au inceput repetitiile cu orchestra, la Bucuresti, cu fiecare dintre participanti. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, a precizat ca si noile afise sint deja la tipar si in zilele urmatoare vor fi expuse in oras.
Concursul se va desfasura in zilele de 5, 6 si 7 mai. In prima zi vor sustine recitaluri Mirabela Dauer si cistigatoarea de anul trecut a Marelui Premiu, Elena Mandru, din Cluj. In cea de-a doua zi va cinta Madalina Manole alaturi de tinerii care la prima editie s-au situat pe primele trei locuri si cistigatorul premiului de popularitate: Ioana Trasca, Alin Vaduva, Dragos Chircu si Vladut Constantin, iar in cea de-a treia seara vor sustine recitaluri Fuego si Angela Similea. "Cistigatorii de anul trecut deja au inceput sa se afirme, unii au scos CD-uri, iar altii figureaza pe primele locuri in topurile romanesti din diaspora. Copiii evolueaza si sint bucurosi de aceasta sansa. Noi am terminat acum de reparat mecanica de scena, pentru ca nu mai intrase in reparatii capitale de cind a fost construita si era destul de periculos. Dupa sarbatori va veni si scenografa Ina Isbasescu, sa modifice scenografia de anul trecut, mai ales ca acum trofeul, pe care il cunoaste toata lumea, va sta in permanenta pe scena. Tot dupa sarbatori vom incepe sa vindem si bilete. Acestea vor costa acum 50.000 de lei. Invitatii vor primi doar consilierii de la Judet si sponsorii. Nu vrem sa facem o afacere din vinzarea biletelor, insa vrem sa obisnuim publicul sa cumpere bilete. Braila este un oras sarac si vrem sa aiba acces toata lumea. Aceasta a doua editie vrem sa fie cel putin la fel de buna ca prima, daca nu mai buna", a explicat vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu.
Fata de toamna anului trecut, cind a avut loc prima editie, acum valoarea premiilor a crescut. Marele Premiu va fi un Volkswagen Golf, rosu, care incepind de saptamina viitoare va fi expus in fata Casei Tineretului. Premiul I a ajuns de la 1.500 $ la 2.000 $, premiul II de la 1.000 $ la 1.300 $, iar premiul III a crescut de la 500 $ la 700 $. Mentiunile, in numar de trei, au ramas la aceeasi valoare, 300 de $ fiecare. In plus, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor (UCM) va oferi un premiu special de 400 $. Presedintele juriului va fi Anton Suteu, presedinte al UCM.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii