Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul chinologic de la Polivalenta a fost cistigat de un ciine din Braila

Expozitia chinologica care s-a desfasurat duminica la Sala Polivalenta a reunit aproape 200 de exemplare canine de rasa care doreau sa obtina titlul de "Best in show" al expozitiei si al Cupei "Dunarii".
Cel mai frumos ciine din expozitia de la Braila, "Best in show", a fost o femela din rasa "Ciobanesc romanesc carpatin", Livia de Cazasu, in virsta de aproape 11 luni, din Braila, care a fost aleasa si cel mai bun ciine al competitiei Cupa "Dunarii". Concursul a insemnat alegerea celui mai frumos ciine dintre cei 20 selectati, 10 de la competitia desfasurata la Braila si 10 de la Expozitia chinologica de la Galati, organizata simbata, in orasul vecin. Pe locul doi a fost ales un Teckel standard cu par scurt, negru, din Bucuresti, Victory X-Mas, care a obtinut si titlul de "Best in show" junior. Proprietarii Liviei de Cazasu au primit din partea Asociatiei Chinologice Braila un televizor color, iar proprietarii celui de-al doilea ciine, Victory X-Mas au primit ca premiu un televizor portabil auto. Vicepresedintele Asociatiei Chinologice Braila, Valentin Dogaru, a precizat: "Aceste rezultate sint importante pentru ca fiecare ciine trebuie sa aiba cel putin doua arbitraje, in urma carora sa obtina cel putin “excelent” masculii si “foarte bine” femelele pentru ca puii obtinuti sa fie considerati cu pedigree si sa aiba valoare pe piata. Fiecarui ciine cu pedigree i se cunosc predecesorii pina la a patra generatie, adica 30 de ciini. Cunoscatorii urmaresc anumite linii de singe, anumite caracteristici ale ciinilor. Noi dorim ca la Braila sa cream o obisnuinta din aceste expozitii chinologice si sa incurajam oamenii sa creasca si ciini de rasa" a spus vicepresedintele Valentin Dogaru.
La Braila, cu aceasta ocazie, au fost prezentati trei ciini campioni internationali din Braila, rasa Ciobanesc caucazian, creata in mod natural de ciobanii din Caucaz. Acest titlu este foarte pretios pentru ca exemplarul trebuie arbitrat de trei ori, in trei tari diferite si destul de rar se intimpla asa ceva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii