Mergi la conţinutul principal

Concurs directori, etapa a treia. Doar patru candidați rămași în examen!

* la a treia etapă a concursului au fost așteptați să participe 13 candidați, însă după proba scrisă patru au fost respinși, cinci nu s-au prezentat la examen și doar patru au promovat * aceștia din urmă merg mai departe în concurs, la proba de interviu, programată marți, 27 septembrie

 

Luna septembrie nu a adus doar un nou început de an școlar, ci și o nouă sesiune a concursului de directori de școli. Vorbim de sesiunea cu numărul trei (iunie-octombrie) organizată de Ministerul Educației pentru posturile de directori și adjuncți rămase vacante după primele două sesiuni, la Brăila fiind vorba de 18 posturi, nouă de directori și nouă de adjuncți.

Prima probă, cea scrisă, s-a desfășurat pe data de 9 septembrie, iar potrivit informațiilor postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, doar patru profesori au reușit să promoveze examenul scris (note peste 7), cea mai mare notă fiind 8,40. Inițial, la probă au fost așteptați să participe 13 candidați, dintre care cinci nu s-au prezentat, iar ceilalți patru candidați au fost declarați respinși.

Următoare probă, cea de interviu, este programată marți, 27 septembrie, la Casa Corpului Didactic. Cei patru candidați rămași în concurs vor susține concursul pentru următoarele posturi: director adjunct la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, director la Grădinița cu Program Prelungit nr. 11, director la Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, iar un candidat a ales să susțină examenul pentru două posturi, cel de director adjunct de la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” și cel de director de la Școala Gimnazială Racovița.

La fel ca în primele două etape, și de această dată profesorii au cerut anonimizarea numelui și prenumelui. Rezultatele finale se vor afișa pe 30 septembrie, iar pe 5 octombrie se vor emite deciziile de numire în funcții.

Reamintim că, la Brăila, în prima sesiune, septembrie-decembrie 2021, la concurs au fost scoase 141 posturi, din care doar 92 au fost ocupate prin concurs, 49 directori și adjuncți fiind numiți prin detașare. În a doua sesiune, ianuarie-aprilie 2022, din cele 49 posturi rămase libere au fost ocupate prin concurs 31 posturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro