Mergi la conţinutul principal

Concurs de matematica "Math4all" la Scoala Lanurile

La Scoala Lanurile a fost organizata prima editie a concursului de matematica "Math4all", la care au participat 60 de copii din satele Maxineni, Oprisenesti, Plopu, Movila Miresii, Stancuta, Viziru, Surdila Greci, Spiru Haret, Unirea, Chiscani, Cuza Voda, Lanurile, Latinu, Tepes Voda, Valea Cinepii. Acest concurs face parte dintr-un proiect de amploare initiat de inspectorul de matematica Nicolae Stanica, din dorinta de a relansa activitatea din domeniul matematicii in mediul rural. In cadrul aceluiasi proiect a mai fost organizat concursul de la Surdila Gaiseanca - "Matematica in 2G", iar in semestrul II se vor organiza alte doua concursuri "Alpha Math" la Maxineni si editia a III-a a concursului "Rural Math" la Surdila Greci. "Eu am avut initiativa de a organiza aceste concursuri, dar am facut acest lucru acolo unde am gasit profesori dispusi sa se implice. Ideea este de a stimula invatarea matematicii si in mediul rural", a spus inspectorul Stanica.
Inspectorul scolar general Iulian Danielescu apreciaza si sprijina initiativa pentru ca isi doreste sa promoveze copiii valorosi. "Aceste concursuri dovedesc faptul ca in mediul rural avem atit profesori valorosi, cit si copii care merita toata atentia comunitatilor locale. Preferam sa lasam la aceste concursuri numai copii din mediul rural, ca sa poata accesa stimulentele puse la dispozitie de organizatori", a precizat prof. Iulian Danielescu. Scoala Lanurile a organizat acest concurs cu sprijinul profesorilor de matematica: Constantin Romulus Danut de la Lanurile, Stefanut Ciochina de la Surdila Greci, Narcis Turcu de la "Iorga", Vasilica Bratu de la Movila Miresii si Anda Cracan de la Latinu. Alaturi de colectivul de profesori au fost si directorul scolii Lanurile, Mihai Craiciu si sponsorii locali din Lanurile: Nicu Chiriac, Vasilica Frigioiu, Mihaela Cotiga, Costel Lungu si Ilie Roadevin.
Au fost premiati 28 de elevi cu reviste de matematica, culegeri cu subiecte si bani.
La clasa a VIII-a, cei mai buni elevi au fost: Oana Gheorghe - Movila Miresii si Cristina Meirosu - Surdila Greci - premiul I, Claudia Buzea, Viziru - premiul II si Ionela Ilie, Movila Miresii, premiul III.
La clasa a VII-a au fost premiati trei elevi: Florentina Draghici, Lanurile - premiul I, George Plopeanu, Movila Miresii - premiul II si Violeta Minculescu, Viziru - premiul III.
La clasa a VI-a au fost tot trei premianti: Marius Munteanu, Movila Miresii - I, Mihai Gheorghe, Movila Miresii - II si Madalina Mucea, Plopu - III.
Cei mai mici concurenti, din clasa a V-a, au avut si ei patru premianti: George Mircea, Unirea - I, Mihaela Pletea, Plopu - II, Valentin Dragan si Catalin Saghin, Liceul Maxineni - III. Acesti elevi au fost pregatiti de profesorii: Crina Bratosin, Stefanut Ciochina, Alexandru Untaru, Romulus Constantin, Viorel Drugau, Marinela Enache si Catalin Martinescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu