Mergi la conţinutul principal

Concertele camerale şi de promenadă se mută la “Poarta Cetăţii Brăila”

• deşi proiectul “În parc fanfara cânta” propus de Asociaţia “Voce Concordiae” s-a încheiat, concertele vor continua pe tot parcursul lunii octombrie • ele vor fi susţinute de “Danubian Brass-Band”

 

După o vară fierbinte, în care în chioşcul din Grădina Mare a răsunat muzica de fanfară, iar serile muzicale ne-au reunit la concertele camerale, poiectul “În parc fanfara cânta”, propus de Asociaţia Culturală “Voce Concordiae” s-a încheiat. Reamintim că acest proiect a fost finanţat de către Consilul Judeţean Brăila, din fonduri alocate prin “Programul pentru finanţare nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean - cultură, sport pentru anul 2017” şi sprijinit de Primăria Municipiului Brăila.

Scopul Proiectului a constat în dezvoltarea culturii muzicale la nivelul comunităţii brăilene, pentru muzica de fanfară şi cea camerală, prin susţinerea a zece concerte de promenadă în Parcul “'Grădina publică” de Orchestra de suflători “IOSIF IVANOVICI”, în perioada iulie-septembrie 2017 şi a cinci concerte camerale demarate în 2 şi 5 octombrie 2017 la Centrul Multicultural şi de Recreere “Poarta Cetăţii Brăila”.

După cum ne-a informat col.(r.) Petre Gogu, preşedintele Asociaţiei Culturale “VOCES CONCORDIAE”, aceste concerte vor continua pe parcursul lunii octombrie la Centrul Multicultural şi de Recreere “Poarta Cetăţii Brăila” şi vor fi susţinute de “Danubian Brass-Band”. Următoarea manifestare de acest gen va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 16.30.

“La baza proiectului au stat următoarele obiective: diversificarea ofertei culturale brăilene; promovarea muzicii de fanfară - aşa cum se cânta în perioada interbelică - şi a muzicii de cameră româneşti şi universale din diverse epoci şi menţinerea acestora în circuitul valorilor artistice contemporane; sensibilizarea publicului brăilean pentru muzica de bună calitate. Pe această cale le aduc mulţumiri tuturor colaboratorilor în derularea Proiectului şi în mod deosebit colectivului de la CID Brăila, care a contribuit la întocmirea şi la redactarea lui”,

ne-a declarat col.(r.) Petre Gogu, preşedintele Asociaţiei Culturale “VOCES CONCORDIAE”, căruia îi aparţine conducerea muzicală  a acestor concerte camerale şi de promenadă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro