Mergi la conţinutul principal

Concedieri la "Laminorul"

Administratia uzinei "Laminorul" a luat decizia de a concedia 29 de angajati din sectorul productie. Contextul in care a fost anuntata restructurarea de personal este al unei crize economice accentuate in sectorul metalurgic. De mentionat este ca, totusi, nu este vorba despre o concediere colectiva, intrucit nu a fost atins pragul prevazut de legislatia in vigoare cu privire la numarul de salariati pentru care se emite concomitent decizia de incetare a raporturilor de munca. In aceasta perioada, salariatii vizati de restructurare se afla in perioada de preaviz, care ar urma sa expire la finele acestei luni. Practic, incepind cu anul 2009, cei 29 de salariati care au primit luna aceasta decizia de concediere nu vor mai fi angajatii uzinei. Decizia administratiei de a face restructurare a nemultumit organizatia sindicala a uzinei, care sustine acum ca este o hotarire ilegala. "Am avut o intilnire cu presedintele Consiliului de Administratie in data de 10 decembrie si la invitatia dumnealui am purtat o serie de discutii legate de problemele cu care se confrunta societatea, de contextul intern si international pe piata metalurgica si s-a atins si subiectul restructurare de personal. Am primit atunci asigurari ca, totusi, pina in primavara nu se vor face concedieri. Dupa acea intilnire am primit o adresa din partea administratiei, prin care ni se comunica decizia CA de a concedia 29 de oameni. Ce ne-a uimit a fost ca am aflat ca intilnirea din 10 decembrie a fost sedinta a CA, desi nu am fost instiintat de asta. La intilnirea respectiva nu a fost nici un moment vorba ca este sedinta de CA. De aceea, consider ca este un joc murdar realizat de persoane din conducerea societatii, in incercarea de a destabiliza sindicatul si de a-i monta pe oameni impotriva noastra. Am inaintat conducerii societatii o adresa prin care solicitam anularea acelei decizii de concediere ca fiind ilegala si abuziva, in caz contrar rezervindu-ne dreptul de a actiona in instanta", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca. De asemenea, sursa citata a precizat ca organizatia pe care o conduce va asigura asistenta celor 29 de salariati concediati in a se adresa instantei pentru a beneficia de drepturile salariale ce li se cuvin potrivit acordului social incheiat intre sindicat si patronat.
SC "Laminorul" SA Braila a inregistrat in primele noua luni venituri in urcare de peste 3 ori, de la 46,4 milioane lei la 153,1 milioane lei, dar a raportat la finalul perioadei o pierdere de aproape 6 milioane lei, dupa profitul de 3 milioane lei, consemnat in intervalul similar din 2007. Cheltuielile Laminorul Braila au crescut in intervalul ianuarie-septembrie de 3,6 ori, de la 43,3 milioane lei la 159 milioane lei.
Tot rezultat negativ a fost raportat si la finele primului semestru, cind pierderea raportata a fost de 2,5 milioane lei comparativ cu un profit de aproape 7 milioane lei in semestrul I 2007.
Actionarul majoritar al firmei este compania austriaca "Donau Commodities", specializata in comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu