Mergi la conţinutul principal

Complicii lui Dragnea

Problema nu este că Liviu Dragnea şi gaşca lui distrug PSD - deşi, pentru membrii acestui partid şi, mai ales, pentru cei cu ştate vechi, asta chiar ar trebui să fie o mare problemă. Problema cu adevărat gravă este că Liviu Dragnea, gaşca lui şi PSD distrug acum România. O distrug sistematic, cu premeditare! O aruncă într-o epocă neagră din punct de vedere economic şi social.

Niciodată în istoria recentă a României un partid politic nu a reprezentat un pericol mai mare pentru viitorul acestei ţări şi al locuitorilor săi. Un „partid politic” e mult spus deja. Mai degrabă o grupare căzută în mâna unei adunături de penali, de proşti şi de incompetenţi, condusă de un infractor condamnat. Unul care, în afară de faptul că transformă ţara într-un rai al infractorilor şi o îndreaptă spre o criză economică gravă, e în stare să atenteze, mai nou – sau din nou – şi la siguranţa naţională, arătându-se deranjat de bugetele alocate serviciilor secrete. Şi asta doar pentru că are el o răfuială personală cu SRI. Dar... ăsta-i Dragnea, un individ extrem de toxic nu doar pentru PSD, ci pentru întreaga Românie. Şi asta nu o spun eu, ci membri marcanţi ai PSD, care cunosc extrem de bine situaţia şi mai ales omul.

Şi totuşi, acest individ continuă să conducă PSD şi România. Nu doar partidul său, dar toată ţara a intrat pe mâna acestui condamnat, şi asta datorită în primul rând liderilor din eşalonul 2 al PSD. Am mai spus-o, Dragnea este cine este nu în urma votului din toamna anului 2016, ci numai şi numai graţie voturilor liderilor din partid. Exact aceia care îl şi pot trimite pe Dragnea înapoi la Teleorman, de unde a venit. Cu toate acestea, sunt foarte puţini cei care se delimitează de infractorul şef al partidului.

Mihai Tudose, fostul premier şi fostul lider judeţean al PSD Brăila, a făcut acest pas. Un pas curajos şi, poate, surprinzător pentru unii. Tudose însă nu l-a înghiţit pe Dragnea nici când a ocupat funcţia de premier. Şi da, a plecat la un partid de stânga, el fiind dintotdeauna un om politic de stânga. A plecat, cum era de aşteptat, la partidul lui Ponta (care, iată, a devenit cel mai aprig şi eficient duşman al lui Dragnea). Mihai Tudose n-a mai vrut să-l crediteze pe Liviu Dragnea. Ceea ce a făcut fostul premier nu este un act de trădare - nici măcar a PSD, aşa cum încearcă să-l catalogheze lacheii partidului – ci un gest de onoare. În definitiv, Tudose nu e nici hoţ, nici prost, nici incompetent, prin urmare nu se mai putea asocia cu gaşca din fruntea PSD. Un gest de onoare. Unul şi atât, Tudose nefiind urmat nici măcar de unul dintre membrii marcanţi ai organizaţiei pe care a condus-o. Dacă nu ar fi sperat nimeni că şi alţi lideri marcanţi din ţară vor face acest pas, ar fi fost de aşteptat ca, din solidaritate cu Mihai Tudose, organizaţia PSD Brăila să-l urmeze sau măcar să-l susţină pe faţă şi să ia atitudine împotriva infractorului şef şi a modului în care acesta conduce partidul şi România. Însă, cu excepţia primarului municipiului şi a altor primari de comune, care măcar au o scuză şi nu-şi dau demisia din PSD pentru că-şi pierd şi mandatul, dar care şi-au exprimat susţinerea publică faţă de Tudose, ceilalţi pesedişti brăileni au ales să tacă sau să o dea „cotită”. Au decis să rămână în tabăra lui Dragnea, creditându-i acestuia şi găştii sale acţiunile următoare împotriva României şi a românilor.

Ei sunt, de fapt, complicii lui Dragnea la distrugerea ţării. Nu au cum să spună că nu au ştiut ce urmează sau că nu au avut habar ce se întâmplă la vârful partidului. Ştiu de fapt cu toţii despre ce este vorba, dar au ales să fie părtaşii infractorului şef. O alegere perfect conştientă, care ar trebui să-i trimită, cu tot cu Dragnea şi PSD, acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a politicii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro