Skip to main content

Comentarii postate pe www.obiectivbr.ro, referitoare la articolul "Anarhie in scoli" semnat de Cristina Dosuleanu.

geo: De ce nu spuneti si de Scoala 23 din Hipodrom? Acolo tiganii din Lacu Dulce fac juma juma cu gardianu' tot ce fura de la copii. De ce se mai dau bani pentru gardian? Politia, la fel, sta si se uita si se-ndoaie de ris. Daca copiii sint educati prin violenta si parintii nu recunosc, macar cei care trebuie sa-i supravegheze sa faca ceva.

un parinte: "identificarea timpurie a elevilor cu potential violent si a cauzelor care pot determina manifestari de violenta a acestora, prin implicarea cadrelor didactice si a personalului specializat". E foarte buna ideea, dar sintem in stare, sintem pregatiti sa punem in aplicare asa ceva? Asta inseamna sa existe in fiecare scoala psiholog (iar consilierea sa se faca atit pentru elevi, cit si pentru profesori si pentru parinti!!!), deci sa-si faca intr-adevar meseria. Apoi trebuie ca profesorii sa fie profesori, sa impuna respectul pe care il aveau inainte de '89, cind noi invatam de rusinea colegilor si a profesorilor si nu de frica parintilor. Si nu in ultimul rind, parintii sa fie parinti, ca din cauza lor se intimpla tot ce se intimpla. Educatia se face acasa, nu la scoala, la scoala copiii trebuie sa faca scoala si citeva ore de civica, iar parintii sa-si invete odraslele ce inseamna respectul si bunul simt si ca violenta si rautatea inseamna prostie si primitivism. Doar asa vom evolua si vom avea o alta generatie, pina atunci... ii sfatuiesc pe cei care nu sint in stare sa fie parinti, si nu inteleg care este datoria de parinte, sa nu mai faca copii, ca sa infunde puscariile mai tirziu.

Sa plingem trecutul!: Odata cu scindarea societatii in clase sociale a aparut si scindarea copiilor in grupuri. Modul de manifestare a celor avuti, aroganta lor, "superioritatea" lor creeaza conflicte care nu de putine ori duc la violenta. Cei cu o situatie materiala mai precara ori suporta batjocura celorlalti ori actioneaza violent, in felul acesta razbunindu-se pe situatie, considerindu-se astfel lideri de grup. Teribilismul apare si la ceilalti cu o situatie materiala buna si foarte buna, acestia bazindu-se pe puterea parintilor sau a celor care ii sustin, considerindu-se superiori si impartitori de dreptate prin folosirea violentei. Cei care trebuie sa intervina nu fac acest lucru de frica sau din interes. Ce se va intimpla cu acesti tineri cind vor deveni cei care vor dispune in societate? Anarhie sau forta!!!!! Sa ne asteptam la crime cu arme de foc ca in LIBERTATEA americana!? Acest viitor este la un pas!!! Jalnic!

ELEV: Ma bucur ca a fost abordat si subiectul "Negulescu" de la Murgoci. Pentru noi toti este o nenorocire sa fii elevul unui asemenea profesor (...) Daca ar fi un bun profesor ar preda si el la scoala, nu numai acasa...

popescu: Inspectoratul Braila nu o sa recunoasca niciodata anarhia din scolile brailene. Nici nu stiu despre ce e vorba, nici nu pot sa inteleaga ceva. Acolo conteaza doar birfa, gradul de rudenie si, cum spunea cineva mai sus, grosimea plicului. Este o institutie compromisa total la Braila. Nimeni nu ii mai acorda credibilitate, de respect nu poate fi vorba. O adunatura de "cumetre", asa e recunoscut in oras ISJ Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu