Venirea primaverii inseamna mai multa lumina, soare, temperaturi crescute. Dar pentru persoanele mai sensibile reprezinta si acutizarea unor afectiuni, printre care si asa-zisa astenie de primavara. Din fericire, natura are mai multe moduri de a ne ajuta.
De ce apare astenia? Pe parcursul anotimpului rece am consumat mai putine fructe si legume proaspete, am facut mai putina miscare; acum trebuie sa facem fata unor noi schimbari de temperatura, de presiune atmosferica, de umiditate, dar si luminii in exces. Astfel, corpul este suprasolicitat, fiind supus unui stres suplimentar. Simptomele asteniei de primavara sunt: stare de oboseala cronica, scaderea rezistentei la efort, lipsa energiei, variatii ale apetitului, dureri de cap, somnolenta diurna, scaderea capacitatii de concentrare si memorare, tulburari de dispozitie, stari depresive, astenie sexuala.
Minunile din gradina
Ne vine in ajutor in primul rand o alimentatie proaspata, sanatoasa, care sa ne refaca necesarul de vitamine, minerale, antioxidanti, sa ne redea tonusul fizic si psihic. De aceea, este bine sa profitam de toata bogatia de verdeturi si sa le consumam fara rezerve, deoarece au un rol important in combaterea asteniei, de intarire a sistemului imunitar si de crestere a tonusului fizic si psihic: urzici, leurda, spanac, papadie, loboda, stevie, laptuca, morcovi, salata verde, ceapa si usturoi verzi, patrunjel, marar, leustean, busuioc, maghiran, consumate sub forma proaspata, de salate sau sucuri, singure sau in combinatie.
Verdeturile de primavara, izvor de sanatate
Condimente si fructe uscate
Mai departe pe farmaciata.ro.