Mergi la conţinutul principal

VIDEO Colonel Vasile Moţ a predat comanda Jandarmeriei Brăila. A trecut în rezervă prin pensionare

* vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii acestei instituții, ca urmare a trecerii în rezervă la termen, cu drept de pensie, a fostului şef

 

 

 

 

Schimbarea conducerii la Jandarmeria Brăila. Colonelul Vasile Moţ a predat comanda instituţiei brăilene.

În cursul zilei de vineri, 16 aprilie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ)  Brăila a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii acestei instituții, ca urmare a trecerii în rezervă la termen, cu drept de pensie, a colonelului Vasile Moţ.

Activitatea s-a desfășurat în prezența colonelului Traian Mârza, șef  Direcție Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, precum și a efectivelor inspectoratului, cu respectarea normelor de protecție sanitară în context pandemic.

În spiritul tradițiilor militare naționale și în conformitate cu regulile protocolare, colonel Vasile Moţ a predat comanda inspectoratului și drapelul de luptă către locotenent colonel Nicolae Gabriel Paraschiv, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef.

 „Festivitatea de astăzi reprezintă pentru mine încheierea  activității în serviciul militar activ ce s-a desfășurat pe parcursul a peste 30 ani. Este dificil să vorbesc despre întreaga mea carieră militară în doar câteva minute. Dar vă pot spune că devotamentul față de țară, asumat prin jurământul militar, profesionalismul acumulat din pregătirea teoretică și experiența practică și, mai presus de orice, corectitudinea, mi-au fost cele trei calități ce m-au ajutat în întreaga mea activitate. În toată această perioadă, am trăit și m-am bucurat de împlinirile și satisfacțiile pe care le conferă funcțiile pe care le-am îndeplinit. Trec în rezervă cu convingerea că cel care mă va înlocui la comanda IJJ Brăila va menține și chiar va înălța ștacheta unității pe plan național. Știu, de asemenea, că va fi ajutat în activitate de camarazi profesioniști care, prin devotamentul lor, fac cinste acestui inspectorat. În încheiere, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea și profesionalismul cu care v-ați îndeplinit atribuțiile de serviciu, indiferent de provocările și noutățile pe care vi le-au adus misiunile. A fost o onoare să vă fiu comandant în ultimii 5 ani!”, a declarat col. Vasile Moţ.

Potrivit informaţiilor transmise de la Jandarmeria Brăila, col. Vasile Moţ a absolvit în anul 1993 Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Poliție (nivel licență), urmând apoi studii postuniversitare. Din anul 1993, a ocupat mai multe funcții în cadrul unităților militare de jandarmi din Tulcea și Constanța. Din luna martie a anului 2015, col. Vasile Moţ și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, ocupând pe rând funcțiile de prim adjunct al inspectorului șef, împuternicit inspector șef și, ulterior, inspector șef al IJJ Brăila.

 

Cine preia comanda Jandarmerei Brăila

 

Cât privește persoana care va conduce Jandarmeria Brăila, atribuțiile funcționale de inspector șef vor fi exercitate de către lt. col. Nicolae Gabriel Paraschiv, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef. Acesta a absolvit Academia de Poliție – arma Jandarmi, în anul 2000, fiind licențiat în Drept. În perioada imediat următoare absolvirii, a urmat cursuri postuniversitare în domeniul Științelor Penale, tot în cadrul Academiei de Poliție. În anul 2007 acesta a urmat cursuri de masterat în domeniul „Managementul în administrație și servicii publice” în cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” Pitești. De asemenea, a urmat diverse alte forme de pregătire profesională. A îndeplinit mai multe funcții în cadrul IJJ Brăila. Din octombrie 2020, lt. col. Paraschiv este împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef. „Dragi camarazi, pornesc pe un nou drum, presărat cu noi provocări, însă cel mai important este că nu am emoții în ceea ce privește viitorul. Nu am emoții, deoarece în ultimii 20 de ani mi-am desfășurat activitatea în cadrul IJJ Brăila. V-am văzut și v-am apreciat cum ați evoluat profesional, astfel că astăzi pot afirma că sunt înconjurat de oameni bine pregătiți, membri ai unui colectiv unit, gata oricând să-și dovedească profesionalismul pentru ca activitatea inspectoratului să se desfășoare cel puțin la fel de bine ca până acum. Sunt convins că veți rămâne la fel de devotați Armei noastre, iar activitățile pe care le veți desfășura și de acum încolo rămân strict în interesul cetățenilor, al comunității și în apărarea legii. Domnule col. Vasile Moț, dumneavoastră țin să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru IJJ Brăila și vă asigur că vom continua în aceeași notă profesionistă, astfel încât să rămânem în topul încrederii comunității!”, a declarat noul comandant al Jandarmeriei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro