Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coliziune intre doua trenuri, in Franta, soldata cu morti si raniti

Trenul de calatori care a intrat in coliziune cu un marfar, miercuri, in nord-estul Frantei, este luxemburghez, a anuntat compania franceza de cai ferate, potrivit careia "circa zece pasageri au murit", la fel ca si cei doi mecanici de locomotiva si un muncitor care lucra pe calea ferata, relateaza AFP.
Serviciile de interventii au detasat echipaje la fata locului, iar un plan de urgenta a fost pus la punct pentru a veni in ajutorul ranitilor.
"Au fost dispuse toate mijloacele pentru a face fata acestui accident dramatic", a dat asigurari un reprezentant al pompierilor, interogat de postul de informatii LCI.
Coliziunea s-a produs in jurul prinzului, intre un tren expres regional (TER) supraetajat, care efectua o cursa Luxemburg-Nancy, si un marfar care se deplasa intre Thionville si Luxemburg, potrivit directiei regionale a cailor ferate.
"Accidentul a avut loc in apropierea unui santier pe linia ferata", linga aceasta comuna situata la granita cu Luxemburgul, a precizat purtatorul de cuvint.
"Din cauza lucrarilor, o singura cale de acces era libera, iar traficul feroviar se desfasura alternativ", a spus el. "Din motive care ramin de stabilit, cele doua trenuri s-au trezit pe aceeasi linie", a precizat oficialul.
Ministrul francez al Transporturilor, Dominique Perben, s-a deplasat imediat la locul accidentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii