Mergi la conţinutul principal

Colegiul Naţional “Ana Aslan” a lansat oficial proiectul Erasmus + “Matehmatics with games and fun in all Europe”

• evenimentul a avut loc ieri, în sala de festivităţi a liceului • proiectul reuneşte şase ţări participante: Italia (coordonatoar), România, Turcia, Polonia, Croaţia şi Lituania

 

Ieri, 12 decembrie 2019, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Ana Aslan” s-a desfăşurat conferinţa de lansare a proiectului Erasmus + 2019-1-IT02-KA229-063342_2 Acţiunea KA229 – School Exchange Partnerships “Matehmatics with games and fun in all Europe”, eveniment la care au participat elevi, profesori şi părinţi.

Proiectul, care se derulează în perioada septembrie 2019-februarie 2021, reuneşte şase ţări partenere: Italia (şcoală coordonatoare), România, Turcia, Polonia, Croaţia şi Lituania. Grupul ţintă vizează atât elevi de ciclu primar (clasa a IV-a), cât şi cadre didactice din tările partenere.

În cadrul proiectului, pornind de la analiza rezultatelor diferite obţinute de elevi la testările PISA, fiecare partener va realiza activităţi şcolare şi extracurriculare de învăţare şi aprofundare a noţiunilor matematice prin jocuri matematice şi activităţi ludice, activităţi ce urmăresc dezvoltarea competenţelor de înţelegere şi de utilizare a numerelor în calcule.

Printre obiectivele şi rezultatele aşteptate ale proiectului se numără schimbul de cunoştinţe şi experienţe cu privire la predarea şi învăţarea matematicii în rândul elevilor din ţările partenere, descoperirea unor noi modalităţi de învăţare pe lângă metodele tradiţionale, prin crearea unui mediu de învăţare în care elevii pot dobândi cunoştinţe şi experienţe la nivel local şi european, precum şi dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii prin participarea la activităţile proiectului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro