Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colegiul Medicilor solicita avizarea tuturor cabinetelor

Ca o consecinta a intrarii tarii noastre in Uniunea Europeana si a liberei circulatii a medicilor in Europa, Colegiul Medicilor elibereaza Certificatul de Onorabilitate stabilit prin HG nr. 1464/2006, publicat in Monitorul Oficial nr. 874/25.10.2006. Acest certificat se elibereaza la cerere, este valabil 3 luni de la data emiterii si este necesar pentru orice examen sau concurs, cit si pentru exercitarea profesiei in afara granitelor Romaniei, ne-a informat dr. Florin Ioan, presedintele Colegiului Medicilor din Braila. Tot ca o noutate legislativa, la ora actuala, certificatul de membru al Colegiului Medicilor tine si locul autorizatiei de libera practica, motiv pentru care dr. Florin Ioan apreciaza ca toti medicii trebuie sa depuna documentatia necesara in vederea obtinerii certificatelor respective in cel mai scurt timp. "Pentru cei care nu si-au scos certificate de membru conform Legii nr. 306/2004, actele necesare sint: diploma de absolvire a facultatii si atestarea specialitatii, competente, gradul profesional, asigurarea de malpraxis, orele EMC(Educatie Medicala Continua), cazierul judiciar si certificatul de sanatate. Cei care au deja certificate de membru conform Legii nr. 306/2004, vor aduce pentru noile certificate numai asigurarea de malpraxis si orele EMC", a precizat dr. Ioan.
In cursul anului trecut, comisia de avizari-acreditari din cadrul Colegiului Medicilor a avizat 15 cabinete medicale noi, in care populatia din judetul nostru beneficiaza de serviciile medicale solicitate fie prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, fie in regim privat. Dupa cum ne-a informat dr. Florin Ioan, in Braila mai exista insa si cabinete medicale neavizate, cum ar fi cele din Hipodrom sau de pe bulevardul Independentei, in care activitatea nu se desfasoara conform prevederilor legale in vigoare, motiv pentru care Colegiul Medicilor apeleaza la medicii vizati sa intre in legalitate in ceea ce priveste acreditarea acestor locatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii