Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colegiul "Ion Ghica" la ceas aniversar

Zilele Colegiului Economic "Ion Ghica" s-au incheiat, ieri, cu o festivitate la care au participat elevi si profesori, alaturi de invitati de la alte unitati de invatamint si oficialitati. Momentul a fost deschis de directorul colegiului, prof. Andrei Puia, care a trecut in revista realizarile elevilor, ale scolii si a evidentiat importanta acestora in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Inspectorul scolar general adjunct, prof. Lucica Visalon, a felicitat elevii si colectivul de cadre didactice cu ocazia implinirii a 136 de ani de la infiintarea scolii si a sarbatoririi patronului spiritual si le-a urat ca in viitor sa se simta europeni in Romania, sa reuseasca sa aiba un viitor acasa, la Braila, si sa ajungem astfel sa vedem orasul nostru integrat in Europa intr-un mod care sa ne faca sa fim mindri ca sintem braileni. Reprezentantul institutiei prefectului a transmis felicitarile lui Nicolae Mitroi. Presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene, a spus ca, din punctul sau de vedere sistemul de invatamint si in special Colegiul Economic "Ion Ghica" erau deja in Europa datorita programelor europene pe care le-au derulat, si ca se angajeaza ca pe viitor si salariile cadrelor didactice sa fie europene. Prorectorul Universitatii "Constantin Brancoveanu", prof. univ. dr. Ion Scurtu, a felicitat la rindul sau elevii si profesorii colegiului, apreciind ca "Ion Ghica" este o scoala economica de prestigiu. "Ne bucuram ca exista linga universitatea noastra asemenea scoala, ca are un profil apropiat pentru ca le putem oferi o cale mai la indemina pentru o cariera economica, iar pentru liceul nostru existenta colegiului este o provocare pentru a atinge performante cit mai ridicate", considera prorectorul Ion Scurtu. In final a transmis si un scurt cuvint de felicitare al rectorului universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu si a invitat pe cei prezenti la simpozionul care va avea loc la Universitatea "Brancoveanu" pe 2 februarie, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede.
A urmat apoi prezentarea celor doua reviste ale scolii, "Convorbiri Economice" si "Sinteza", realizate de profesorul Ioan Munteanu. Acesta a remarcat ca ambele publicatii sint dedicate aceluiasi moment important din viata Romaniei, aderarea la Uniunea Europeana si implicatiile acestei aderari. In "Sinteza" elevii, indrumati de profesorii lor au scris despre firma de exercitiu in context european, noile impozite europene, monopoluri, incalzirea globala si fenomenele extreme, era alimentatiei cu aditivi si razboiul microprocesoarelor dintre Intel si AMD. In revista "Convorbiri economice" s-au publicat articole despre Europa in care a intrat Romania, salariul minim garantat in UE, contabilitate - trecut, prezent si viitor, proiectul Socrates, Romania oficiala si Romania reala si despre micii intreprinzatori din UE. Manifestarea s-a incheiat cu o slujba oficiata de parintele paroh Victor Tugui. De la 13.30, in sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" a avut loc, la fel ca in fiecare an, serbarea scolara, in care au cintat, au dansat, au recitat elevii de la "Ion Ghica" in aplauzele furtunoase ale colegilor si profesorilor. Invitat special al serbarii, corul "Armonia" a oferit la rindul sau un scurt recital.
Zilele Colegiului "Ion Ghica" au fost sustinute din punct de vedere financiar de Banca Comerciala Romana, "Agrogrup Import Export, "Promoterm" si "Miniserv Oil".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii