Mergi la conţinutul principal

Colectiile Bibliotecii Judetene accesate de acasa

Un nou soft destinat Bibliotecii Judetene "Panait istrati" va deveni functional incepind din 1 ianuarie 2009. Acesta va oferi noi facilitati
pentru abonati. Ei isi vor putea consulta contul personal de la biblioteca, de acasa, vor putea face rezervari, vor putea consulta colectiile bibliotecii, totul din fata computerului personal. Actualul sistem "Tinlib" va fi inlocuit cu "Tinread", astfel ca unele dificultati tehnologice actuale vor fi depasite, iar pentru cititori va fi mai simplu si mai comod.
"La sapte ani oricum trebuie reinoita aplicatia pe care o folosim in biblioteca si ne-am gindit sa introducem noul soft. Cu actualul soft este foarte complicat de utilizat diacritice. De asemenea, exista un catalog on-line, dar acesta este actualizat din timp in timp, nu in timp real, asa cum se va intimpla cu noul soft. "Tinrea" este unul dintre cele mai moderne sisteme de aplicatii din lume care integreaza ultimele tehnologii din domeniul comunicatiilor, al schimbului de date bibliografice, adica al inregistrarilor de carte. Cel mai important element pentru cititori va fi Biblioteca 2.0. In cadrul conceptului Biblioteca 2.0 se doreste ca biblioteca sa vina spre cititor si nu cititorul spre biblioteca. Deci se vor schimba niste reguli, iar serviciile oferite de noi devin proactive. Cititorii pot dialoga cu bibliotecarul in ceea ce priveste serviciile pe care biblioteca le presteaza: poate rezerva o publicatie direct din contul personal, fara completarea de formulare suplimentare, poate solicita imprumuturi interbibliotecare, poate propune carti spre achizitie", a explicat directorul Dragos Neagu.
Propuneri pentru achizitiile de carte se fac si acum, insa procesul este foarte lent, iar acum utilizatorul nu poate face acest lucru de acasa. De asemenea, utilizatorul chiar isi va putea prelungi termenul de imprumut de acasa. De asemenea, va fi integrat si modulul de biblioteca digitala, formate multimedia. Prin extinderea serviciului de imprumut in consortii regionale sau nationale, cititorul va avea posibilitatea sa imprumute carti din orice biblioteca din Romania care ar fi integrata in acest consortiu. Practic biblioteca unde este inscris cititorul gireaza pentru el identitatea si modul de returnare a cartilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro