Mergi la conţinutul principal

Colectarea gratuita a deseurilor electrice de la populatie se amina o luna

Campania nationala pentru colectarea deseurilor de electrice, electronice si electrocasnice (DEEE), lansata de Ministerul Mediului, nu se va mai derula simbata, 6 octombrie, asa cum se anuntase initial, ci pe 3 noiembrie. Aminarea a fost decisa, dupa cum explica oficialii de la minister, pentru a se asigura timpul necesar organizarii si informarii populatiei. Agentia pentru Protectia Mediului a instiintat Primaria Braila despre aceasta schimbare si a primit asigurari ca, prin intermediul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, si a celor trei operatori de salubritate - "Eco", RER si "BraiCata" - operatiunea se va derula in bune conditii, la data stabilita. Concret, pe 3 noiembrie, deci tot intr-o simbata, populatia municipiului va putea scoate la poarta sau in fata scarii de bloc toate aparatele electrice, electronice si electrocasnice, gen televizoare, radiouri ori frigidere. Acestea vor fi preluate de firmele de salubrizare din sectorul respectiv si duse la un depozit specializat.
Campania nationala a fost propusa pentru stimularea procesului de colectare a deseurilor electrice de la populatie. Intr-un material publicat recent in cotidianul nostru, va informam ca Romania trebuie sa indeplineasca o anumita norma anuala de stringere de astfel de deseuri, in conformitate cu cerintele impuse de Uniunea Europeana. Anul trecut, de exemplu, norma a fost de 2 kg DEEE pe cap de locuitor, insa abia daca s-au colectat 0,1 kg. In 2007, norma impusa de UE este de 3 kg per cap de locuitor insa este putin probabil ca va fi atinsa. Iar asta pentru ca romanii inca mai arunca deseurile de electrice si electronice laolata cu deseurile menajere. Nu e mai putin adevarat ca, inca de la inceputul lui 2006, in fiecare oras ar fi trebuit sa existe depozite specializate, gestionate de producatorii de astfel de produse, cu fonduri colectate din "timbrul verde" platit de cumparatori la achizitionarea unui aparat electronic sau electrocasnic. Adunarea deseurilor de la populatie, fara nici o taxa, intra in obligatia autoritatilor locale. La Braila, abia acum se pune problema infiintarii unui astfel de depozit destinat calculatoarelor vechi, dupa ce asociatia producatorilor si importatorilor de tehnica IT&C a solicitat de la Primarie sa i se puna la dispozitie un spatiu. In momentul de fata, brailenii care vor sa scape intr-un mod civilizat de deseurile de electrice le pot duce la depozitul firmei private "Amromeli" situat la marginea orasului, linga fostul ILF. Cei care nu au cu ce sa transporte pina acolo televizorul sau frigiderul vechi, pot solicita firmei "Amromeli" sa vina sa il ia de acasa, insa, in acest caz, transportul se efectueaza doar contra cost.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu