Mergi la conţinutul principal

Cod galben şi portocaliu de inundaţii pe Dunăre, până la sfârşitul lunii

• pericolul de inundaţii pe Dunăre rămâne crescut • din fericire, debitul fluviului cel puţin în sectorul judeţului nostru este în scădere

 

Nouă judeţe printre care şi Brăila se află în continuare sub avertizare de cod portocaliu pe Dunăre, până pe 20 aprilie, şi de cod galben până pe 30 aprilie. Avertizarea este valabilă pentru judeţele Ialomiţa, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se află în vigoare o avertizare de cod portocaliu pe Dunăre, pe sectoarele: aval Gruia – Olteniţa (judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), Cernavodă – Galaţi şi în Delta Dunării – judeţele: Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi. Avertizarea este valabilă până pe 20 aprilie, ora 16.00. “Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor. (...) Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu «Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costier㻓, se precizează în avertizarea specialiştilor de la INHGA.

Aşa cum aminteam mai devreme, până pe 30 aprilie, ora 16.00, este în vigoare o a doua atenţionare, Cod galben de inundaţii, care vizează sectorul românesc al Dunării, mai precis aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, respectiv judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Din fericire, valorile cotelor apelor fluviului anunţate de AFDJ (Administraţia Fluvială a Dunării de Jos) RA Galaţi în cazul judeţului nostru sunt în scădere cu 6 cm, ajungând marţi, 10 aprilie, la 610 cm, aceeaşi tendinţă fiind prognozată şi pentru următoarele două zile, cota probabilă 600 cm.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro