Potrivit dosarului depus în instanţă pe 24 decembrie 2010 de către CNSAS, verificarea lui Groşan a fost cerută de către Uniunea Scriitorilor din România, având în vedere calitatea de membru în Consiliul Uniunii, deţinută de către scriitor.
Ioan Groşan ar fi fost recrutat, potrivit CNSAS, pe 10 mai 1974, "în scopul urmăririi informative a secţiei româno-latine a anului I de la Facultatea de Filologie din Cluj". Mai mult, susţine CNSAS, potrivit consemnărilor ofiţerului recrutator, scriitorul ar fi semnat şi un angajament, care însă nu s-a păstrat la dosar. Numele conspirativ al lui Groşan era "Radu Greceanu".
În dosarul ajuns în instanţă, se arată că în 1978, după absolvirea facultăţii, Groşan a fost repartizat la o şcoală generală din Capitală, pe un post de profesor de limba română, astfel că a refuzat continuarea colaborării.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.