Mergi la conţinutul principal

Clubul Rotary vrea sa reabiliteze Filarmonica "Lyra"

Week-end-ul acesta, la Braila, a avut loc un eveniment Rotary, o intrunire anuala a membrilor clubului din tara, cu invitati de la Cahul. Clubul Rotary nu s-a intilnit nici de data aceasta de dragul de a se intilni, membrii sai au pus la cale reabilitarea Filarmonicii "Lyra". Cu sprijinul Clubului Rotaract Braila s-a organizat o tombola cu premii, iar banii strinsi, 36 de milioane de lei vechi, vor fi utilizati pentru declansarea unei campanii de constientizare a factorilor de decizie si a populatiei cu privire la necesitatea revitalizarii Societatii Filarmonice "Lyra".
"Se incearca de ceva vreme accesarea unui fond european, dar problema este de eligibilitate, societatea avind statut de ONG. Pentru accesarea unui astfel de fond este necesara asocierea cu o parte a autoritatilor locale, Primarie sau Consiliu Judetean, insa acest demers ar fi unul periculos pentru Societatea Filarmonica “Lyra”, a carei cladire a fost, nu de mult, retrocedata in urma unui indelungat proces juridic. Clubul Rotary incearca sa contribuie prin atragerea unor sponsorizari in vederea unei reabilitari, din aproape in aproape, pina la momentul cind se va gasi formula benefica pentru accesarea unui fond european", a spus Nicolae Jianu, presedintele Clubului Rotary Braila.
Societatea Filarmonica "Lyra" aniverseaza anul acesta 125 de ani de activitate, eveniment ce va fi marcat printr-o serie de concerte, doua sustinute in Braila si unul in Bucuresti, la Sala Radio, cu prestigioasa Orchestra Nationala Radio. "Vrem sa omagiem continuitatea culturii pe meleagurile brailene si sa promovam obiectivul nostru de a readuce stralucirea de odinioara salii de concete din cladirea “Lyra”. De aceea, sint onorat de initiativa colegilor din Clubul Rotary, sint bucuros ca fondurile care se vor stringe vor contribui la constientizarea atit a locuitorilor Brailei cit si a celor care in momentul de fata se afla la cirma Brailei", a precizat Constantin Teodorescu, secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
De asemenea, Clubul Rotary incearca atragerea unor sponsori din rindul marilor firme de mobilier, care ar fi dispuse sa ofere sprijin pentru inlocuirea mochetei si a scaunelor, pentru a se putea sustine spectacole in vederea stringerii de fonduri. Membrii cluburilor din tara s-au aratat dispusi sa contribuie si ei la reabilitarea Filarmonicii "Lyra" si au laudat initiativa Clubului Rotary Braila.
Pentru "rotarieni", manifestarile au debutat vineri seara, cind la Teatrul "Maria Filotti" a fost pus in scena spectacolul "Mascariciul", dupa A. P. Cehov. Pentru braileni au jucat actorii Horatiu Malaiele si Nicolae Urs. Simbata, activitatea a continuat pe vasul Lacu Sarat si apoi pe malul Dunarii, unde a fost organizata si tombola. Inainte de plecarea cu vasul Lacu Sarat a poposit si primarul Aurel Simionescu pentru a saluta delegatia si pentru a asigura "rotarienii" de tot sprijinul sau in ceea ce priveste Filarmonica "Lyra".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu