Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM a decis constituirea Comitetului Local Antiepizootic

Consiliul Local Municipal a votat, ieri, in cadrul sedintei ordinare, constituirea Comitetului Local Antiepizootic. Totodata, plenul CLM a decis si aprobarea planului de masuri pentru prevenirea aparitiei epizootiilor pe teritoriul municipiului Braila. Astfel, in urma votului consilierilor, din Comitetul Local Antiepizootic vor face parte: primarul municipiului, Constantin Cibu, Iorga Stoian, secretarul municipiului, cms. sef Dinicu Gheorghe, din cadrul Politiei municipiului, dr. Delia Risnoveanu, director executiv adjunct in cadrul Directiei de Sanatate Publica Braila, Lucica Visalon, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Judetean Braila, Dorian Cosea, referent la Oficiul Registrului Agricol din cadrul Primariei Braila. Totodata, din cadrul comitetului va face parte si directorul executiv adjunct din cadrul Directiei Sanitar Veterinare Braila, insa, deoarece consilierii nu erau siguri de situatia lui Gicu Dragan, cel care a ocupat postul pina acum, au decis sa nominalizeze functia si nu persoana in acest caz. Cu aceasta ocazie, consilierul PSD Alexandru Coada a solicitat si intensificarea controalelor la produsele avicole precum si luarea de masuri suplimentare de supraveghere a comertului cu astfel de produse.
In ceea ce priveste masurile pentru prevenirea aparitiilor epizootiilor, printre acestea se stipuleaza efectuarea zilnica de controale la intrarea in Braila din Insula Mare si Insula Mica a Brailei, terasa Dunarii, in vederea supravegherii clinice si de laborator a pasarilor si animalelor domestice si salbatice, in special a celor migratoare de apa. Totodata, se va organiza supravegherea permanenta a tirgurilor, pietelor, expozitiilor, spectacolelor de circ, pentru ca vinzarea animalelor sa nu se faca decit in locurile autorizate sanitar, cu avize si certificate sanitar-veterinare care sa le ateste starea de sanatate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii