Mergi la conţinutul principal

Clasicul ceremonial de Ziua Armatei

Ziua Armatei a fost serbata, la Braila, in maniera obisnuita: oficierea unei slujbe religioase, la Cimitirul Eroilor, in prezenta oficialitatilor, depunerea de coroane si sustinerea unui mic concert, de catre fanfara garnizoanei. La ceremonia inceputa la ora 10.00, cu slujba soborului de preoti, a participat prefectul Mihaela Marcu, primarul Constantin Cibu, viceprimarul Daniela Vasioiu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, senatorul Aurel Simionescu, deputatul Horia Vasioiu, colonelul Eugen Ene, loctiitorul comandantului Garnizoanei, mai multi directori de institutii, comandantii unitatilor militare brailene si reprezentanti ai asociatiilor de veterani. In discursul sau, prefectul Marcu a remarcat ca Armata Romana trece, in prezent, prin cea mai ampla reforma din intreaga sa istorie. Dupa o scurta cuvintare a colonelului Ene, seria discursurilor a fost incheiata de generalul in rezerva Sandu Temistocle, presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Retragere si in Rezerva, care a facut apel la mai multa consideratie, din partea cetatenilor si autoritatilor, pentru veteranii de razboi. La osuarul central al eroilor martiri au fost depuse apoi zeci de coroane, din partea institutiilor si a partidelor politice, dupa care s-a trecut la defilarea garzii de onoare.
Ceremonia a fost incheiata, in fata cimitirului "Sf. Constantin", de o defilare a blocului de parada, din care au facut parte plutoane reprezentative ale tuturor unitatilor militare din garnizoana Braila si de un concert al fanfarei dirijate de maiorul Petrea Gogu. Concert in care fanfara nu doar a cintat, ci a si executat citeva miscari in ritmul muzicii, culegind aplauze la scena deschisa, atit de autoritati, cit si de brailenii care s-au nimerit in zona.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu