Mergi la conţinutul principal

Circulatia in centrul istoric va fi oprita astazi, intre orele 10.00 si 12.00

Astazi, de Ziua Europeana fara Masini, autoritatile se aliniaza marilor orase europene si inchid centrul istoric al orasului pentru traficul motorizat. Interdictia a fost programata pentru intervalul orar 10.00-12.00 si va viza centrul vechi al orasului delimitat de B-dul. Al. I. Cuza. Initiativa apartine Agentiei pentru Protectia Mediului Braila.
"Aceasta initiativa a aparut ca urmare a faptului ca, in Europa, oamenii sint foarte preocupati de calitatea redusa a vietii in mediul urban: aerul poluat, zgomotul, ambuteiajele etc. Obiectivul principal al campaniei europene "In oras fara masina!" este de a constientiza publicul larg asupra necesitatii de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului auto in mediul urban. Acest demers are drept principale directii: incurajarea folosirii mijloacelor de transport public; incurajarea mersului cu bicicleta sau pe jos; cresterea gradului de informare a locuitorilor asupra consecintelor pe termen lung si a riscurilor asociate poluarii urbane; demonstrarea, in anumite zone restrictionate, a imbunatatirii calitatii vietii, prin reducerea traficului mtorizat. Prin inchiderea unei strazi traficului auto, chiar si pentru o durata limitata, obtinem o imagine asupra gradului in care se poate imbunatati calitatea vietii fiecaruia dintre noi, prin micsorarea zgomotului si reducerea poluarii", ne-a informat Dumitru Bija, consilier de relatii publice in cadrul APM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro