Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 250 de sindicalisti vor participa la mitingul din 9 mai

Aproximativ 15.000 de sindicalisti ar urma sa participe la mitingul organizat in Bucuresti, in 9 mai, de Ziua Europei, in sprijinul cererilor de crestere a salariilor si pensiilor in acelasi ritm cu majorarea preturilor, a anuntat, saptamina trecuta, Marius Petcu, presedintele CNSLR-Fratia. La rindul sau, conducerea Uniunii Judetene a acestei confederatii a anuntat ca aproximativ 250 de sindicalisti braileni vor participa la aceasta miscare de protest, reprezentind principalele sindicate locale afiliate CNSLR Fratia Uniunea Judeteana Braila. Asa cum a explicat conducerea organizatiei locale a confederatiei, sindicalistii sint preocupati in special de venituri, cerind cresterea salariilor pentru angajatii din industrie, comert, servicii si pentru personalul din sistemul bugetar, pentru ca, in 2007, venitul mediu net lunar pe economie sa fie de 1.200 de lei. Daca acest lucru nu se va intimpla pina la integrare, vor exista decalaje salariale foarte mari, care vor duce la tulburari in piata fortei de munca, inclusiv in Europa, afirma presedintele CNSLR-Fratia Marius Petcu.
Printre revendicari se regaseste si calculul corect si actualizat al valorii cosului minim de consum lunar, considerind ca pensionarii sint lasati sa se descurce cu niste venituri mult prea mici raportat la preturile existente. De aceea, confederatia solicita Guvernului sa stabileasca, de comun acord cu partenerii sociali, ce reprezinta de fapt cosul real de consum, precum si eliminarea discriminarilor intre pensionari si introducerea unui sistem unic de calcul al pensiilor pentru toti cetatenii. Nerespectarea drepturilor cistigate prin contractele colective de munca si infiintarea tribunalelor muncii sint alte revendicari pentru sindicalisti pe care le sustin prin protestul din 9 mai.
Potrivit liderului sindical, s-a decis trecerea la proteste de strada dupa ce solicitarile trimise Guvernului si Parlamentului au ramas fara raspuns. Printre aceste solicitari se numara compensarea cresterii pretului la gaze, energie electrica, combustibili si utilitati, cresterea numarului locurilor de munca in economie, asigurarea de servicii de calitate, prin deblocarea posturilor din administratie publica, precum si crearea unui sistem eficient de protectie sociala.
Important de mentionat este ca in cursul lunii aprilie au fost organizate proteste la sediile prefecturilor din teritoriu, la care au participat si sindicalisti din celelalte confederatii.
Important de mentionat este ca mitingul de miine va fi urmat de un mars de protest pe traseul Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei si Piata Aviatorilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii