Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 15 atentate sau tentative de atentat, produse simultan in Corsica

Aproximativ 15 atentate sau tentative de atentat au avut loc in cursul noptii de joi spre vineri pe insula mediteraneana Corsica, patru dintre acestea vizind simbolurile statului francez, dar soldindu-se doar cu pagube materiale minore, transmite AFP.
Un dispozitiv exploziv care nu functionase in cursul noptii a explodat vineri dimineata in fata jandarmilor care au delimitat un perimetru de securitate in jurul unei locuinte dintr-o mica statiune balneara situata in golful Ajaccio, in asteptarea echipelor de genisti.
"Nu am stabilit numarul definitiv al atentatelor sau tentativelor de atentat din cursul noptii, este posibil sa mai descoperim altele, insa bilantul este, pentru moment, de aproximativ 15", a declarat un oficial al serviciilor de securitate interna din prefectura Corsica.
Evenimentele au debutat la ora 20.00 GMT (23.00 ora Romaniei) cu cinci atentate comise aproape simultan in sudul insulei, dintre care unul a deteriorat fatada unui birou al Trezoreriei Publice din centrul localitatii Ajaccio. Explozia s-a produs in apropierea terasei unei cafenele care era pe jumatate plina. In acelasi moment, la citeva sute de metri departare, un atentat a esuat in fata intrarii rectoratului din Corsica.
Alte locatii simbolice pentru prezenta statului francez pe aceasta insula au fost vizate de valul de atentate, printre acestea numarindu-se si un birou postal, un birou al Oficiului Hidraulic si o agentie a companiei Electricite de France, din Porto-Vecchio.
Atentatele, nerevendicate inca, au loc intr-un moment in care principalele doua miscari clandestine care militeaza pentru independenta provinciei Corsica, FLNC-Uniunea Combatantilor (FLNC-UC) si FLNC "din 22 octombrie", rivalizeaza in comunicate vindicative care revendica acest tip de actiuni si indeamna la "lupta" armata impotriva "statului colonialist francez".
Duminica, jandarmii au neutralizat "o celula importanta" a miscarii FLNC-UC, retinind trei suspecti si confiscind un adevarat arsenal de lupta dintr-un garaj din Bastia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii