Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciobanul care a dat mita sefului de post din Unirea a plecat in Spania

Florin Dutu, in virsta de 26 de ani, din satul Valea Canepii, comuna Unirea - cel care a dat spaga agentului Fanel Radu, seful Postului de Politie Unirea -, a fost condamnat definitiv la 1 an de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infractiunii de dare de mita (art. 255 Cod Penal). Provenit dintr-o familie instarita, pastor de animale, Dutu a incercat sa cumpere bunavointa agentului Radu cu suma de 3,7 milioane de lei, in luna februarie a. c., pentru ca era suspect intr-un dosar de furt de metale neferoase. Dupa ce-a stat zece zile in arest, el a fost judecat rapid si pus in libertate, pentru ca in prezent sa fie plecat la munca in Spania.
Totul a inceput in ziua de 13 februarie 2006, odata cu descinderea agentului Fanel Radu - seful Postului de Politie Unirea - la un centru de colectare a metalelor din satul Albina, existind indicii ca acolo s-ar fi savirsit fapte penale. Radu era insotit de colegii lui, agentii de politie Liviu Batog, Iulian Raducan si Radian Uzeanu. Cu acest prilej, seful de post l-a surprins pe Florin Dutu, din Valea Canepii, in timp ce preda achizitorului cantitatea de 142 de kilograme de aluminiu. Intrebat in legatura cu provenienta metalului, Dutu a declarat ca "a cumparat aluminiul din Combinat", afirmatie care s-a dovedit neadevarata. Drept urmare, omul legii a intocmit proces-verbal de constatare si l-a audiat pe ciobanul din Valea Canepii in calitate de invinuit. In timp ce stateau de vorba (martor era soferul Primariei Unirea, V. Cimpureanu), Florin Dutu i-a propus politistului ca "va fi atent" daca-i va rezolva favorabil dosarul, afirmind ca "este baiat bun" si ca "nu se va auzi nimic" in legatura cu spaga.
Insistentele ciobanului din Valea Canepii l-au determinat pe agentul Fanel Radu sa se adreseze ofiterului zonal si sa faca raport la seful IPJ Braila. Flagrantul organizat a doua zi, la prinz, la Restaurantul Ialomita din cartierul Mogador, a fost "floare la ureche". Prefacindu-se ca e de acord sa ia mita 4 milioane de lei, Radu i-a dat intilnire lui Dutu la local, insa dupa ce si-a anuntat sefii. Astfel, in ziua de 14 februarie 2006, la ora 13.00, politistul si ciobanul au intrat in "Ialomita" si au comandat cite o cafea, urmind sa incheie "tranzactia". Fara sa stie ca i-a fost intinsa o capcana, Dutu a scos din buzunar suma de 3,7 milioane de lei (gresise la numaratoare) si i-a oferit-o sefului de post. In acel moment, si-au facut aparitia politistii in civil, care l-au luat pe sus pe cioban si l-au condus in Arestul IPJ. Citeva ore mai tirziu, pe numele suspectului a fost emis mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 10 zile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii