Mergi la conţinutul principal

Cine-s răspândacii cei mai cei în pandemie? Vaccinații!

Pe vremea lui Ceaușescu eram frustrați pentru limitarea drepturilor dar și pentru lipsurile și interdicțiile absurde impuse de acel regim totalitar. Spre deosebire de părinții noștri, în acele vremuri ne-am născut... nu cunoșteam altele. Dar acum, după 30 de ani de libertate... să ajungi să-ți fie frică... să ajungi să faci vaccin de frică că rămâi fără job... că nu mai ai voie la un restaurant, la un spectacol, la nunta unui prieten sau a unei rude... Nu vă miroase a persecuție politică?

Știre: “Focar de Covid -19 la Spitalul Județean Alba Iulia, 8 cadre medicale infectate cu noul coronavirus”. Surpriză! Dintre cele opt, șapte sunt vaccinate, titrează site-ul ziare.com, în vreme ce pe B1TV prezentatorul afectat ne zice că 3 cadre medicale sunt nevaccinate, ca și când acolo-i buba. La nevaccinați! Așadar, focarul de Covid de la cel mai important spital din Alba Iulia se datorează vaccinaților. Oameni buni, suntem tâmpiți cu toții?! La ora actuală de unde vine pericolul transmiterii coronavirusului într-o proporție mai mare? De la vaccinați, e clar! Păi, oamenii aceia au ascultat conștiincioși ce le-a zis Guvernul, ce li s-a inoculat de către televiziuni, lideri de opinie, jurnaliști, unii medici ș.a.m.d. și s-au conformat în ideea că, așa cum ni se prezintă prin intermediul unor reclame mincinoase, viața lor poate reveni la normal, pot merge oriunde, pot participa la evenimente oricât de ample ca număr de persoane etc etc. Când colo, ce să vezi? Vaccinații pot lua boala, o pot transmite mai departe în comunitate, dar ei nu sunt obligați să se testeze, nu mai este cazul să poarte mască, pot merge la restaurante, teatre, piscine, pot face orice. Oriunde, inclusiv la nunți se pun condiții de vaccinare chiar dacă între timp, tot mai mulți infectați vaccinați răsar după astfel de evenimente. Este incredibil! Este revoltător și frustrant că nevaccinații sunt considerați inamicul public numărul 1 și sunt tratați atât de discriminatoriu chit că majoritatea nu a acceptat “inocularea” așa cum este denumită procedura. Care-i diferența între obligativitatea “inoculării” cu un ser experimental pentru care nici măcar companiile producătoare nu-și asumă răspunderea și interdicția avorturilor pe vremea lui Ceaușescu? Și într-un caz și în celălalt statul îngrădește brutal dreptul persoanelor de a decide asupra propriului trup. S-a dovedit cumva că vaccinarea oprește pandemia? NU! Reprezentanții OMS au spus-o cu subiect și predicat că nu există o legătură de cauzalitate directă între una și alta. Ce știm acum, după această campanie de vaccinare pe bani grei dați pe la televiziuni, pe la agențiile de publicitate, cu milioane și milioane de euro dați pe doze de vaccin dintre care deja sute de mii au expirat? Că vaccinații iau boala și o transmit mai departe. Mai nou, ni se spune că vaccinații fac o formă mai ușoară de boală. Asta tot pe vorbe că nu a fost timp pentru studii serioase. În fond și cei care-au trecut prin boală dacă o fac din nou se vindecă mai ușor. Ce ne-a zis premierul Cîțu cu privire la cifra aia uriașă de 120 milioane vaccinuri, anchetată și de DNA? Că asta a fost strategia UE, să comandăm pe mai mulți ani. Și România a comandat 120 milioane de doze! De unde știu oficialii UE când se va termina pandemia și câte doze se vor “inocula”? Trebuie să-i credem pe cuvânt!
"Vom vedea care este factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut, prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci, nu există un cost fix la început. În primul rând, se face comanda și apoi avem și factura", este declarația lui Cîțu citat de Agerpres. Culmea, de când cu COVID-ul a dispărut cu totul gripa...Vă vine să credeți? După ce chiar înainte cu un an de acest coronavirus fusese epidemie de gripă, cu spitale în carantină, s.a.md.

Vreau să fie foarte clar: atât vaccinarea cât și nevaccinarea este opțiunea fiecărui cetățean. Și într-un caz și în celălalt vorbim de cetățeni plătitori de taxe și impozite față de care statul are obligația de a le respecta libertatea și a le asigura condiții egale de trai. Cum s-ar putea? Pentru cei vaccinați e simplu: prezintă certificatul sau adeverința de vaccinare. Pentru ceilalți ar fi mai complicat: fie au trecut prin boală, fie se testează, fie - în cazul celor asimptomatici – prezintă dovada că au anticorpi, dar la ora actuală această categorie de cetățeni este ignorată. Din punctul meu de vedere, ținând cont de ce se întâmplă zilele acestea și cum se infectează vaccinații, purtarea măștii rămâne o variantă, testarea, igiena mâinilor, alimentația sănătoasă, sportul și socializarea, oameni buni! Mulți dintre pacienții bolnavi fac forme grave deoarece stresul le-a făcut praf imunitatea. Copii, tineri, adulți, bătrâni sunt din ce în ce mai deprimați, anxioși și dărâmați urmare atâtor restricții și mesaje de speriat. Și nu e vorba doar despre Covid. Scumpirile, amenințarea facturilor și maniera turbată de a prezenta cât mai în negru știrile ne-au înnebunit! Au înnebunit lumea! De ce guvernanții nu caută soluții acceptabile pentru toți cetățenii? Ele sunt simple și la îndemână. De ce se strânge lațul, și măsurile discriminatorii sunt menite să îndoaie voința liberă a nevaccinaților? Să trăim cu frică, în frică, închiși în case, această filosofie de viață cui folosește?

Între timp, președintele Iohannis ne invită să jucăm golf ! Între timp, Congresul PNL, FĂRĂ RESTRICȚII și-a ales președintele. Florin Cîțu! Să ne ferească Dumnezeu de ce va urma!

EDITORIALUL reprezintă strict opinia autorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro