Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cind nu ai de munca la serviciu

Conferinta de presa la primar. Cibu este asteptat sa vorbeasca despre fonduri, bugete, strazi, siguranta cetatenilor pe strada, case, somaj, saracie, intr-un cuvint despre Braila. Cibu vorbeste, dar despre lucrarile, pardon, lucrurile care-l preocupa pe el. Din fericire, evita sa spuna doua vorbe si despre meciul lui Dinamo sau al Stelei, poate si pentru ca nu-i mare microbist. Dar suplineste prin altceva. Printr-o miscare subtila din sold face o fenta de efect si destinde atmosfera. Da, zice, l-ar prefera pe Bunea Stancu drept contracandidat la primarie in 2008 decit pe Chiru. Evident, el vrea sa spuna ca amindoi i se par niste candidati slabi, unul mai breaz decit celalalt. Lumea intelege aluzia si ride. Cibu este multumit, poate candida cu succes la titlul de cel mai glumet primar din istoria Brailei. Conferinta de presa se termina. Discutiile despre fonduri, bugete, case, somaj, saracie mai pot astepta. Doar nu s-a terminat mandatul, ce naiba!
Conferinta de presa la Consiliul judetean. Pardon, la sediul PSD, caci acolo isi tine prelegerile presedintele Bunea Stancu. Ca de obicei, nu are nimic de comunicat ziaristilor, adica opiniei publice. Nu spune o vorba despre cite comune au fost racordate la gaz metan sau la reteaua de canalizare. Cite drumuri judetene au fost asfaltate din 2004 incoace? Da' pe cine dracu intereseaza? Stancu are alte probleme deocamdata. Iar problema care il macina in acest moment este Cibu. Da, impertinentul de Cibu care si-a permis sa-l desconsidere ca adversar intr-o eventuala cursa pentru primarie. Cibu este tavalit prin tarina in doi timpi si trei miscari, in binecunoscutul stil brevetat de Bunea Stancu. Ma mir ca nu-l baga si-n aia ma-sii - argumentul forte al sefului CJ in majoritatea discutiilor pe care le poarta. Conferinta de presa se scurge incet, dar sigur, precum mandatul lui Stancu.
Ziarele de a doua zi prezinta ce a zis Cibu si cum a replicat Stancu. Brailenii citesc cu sufletul la gura declaratiile celor care conduc orasul si judetul. Nu-si dau ei seama, dar viata lor s-a schimbat deja in bine. Inca o data, conducatorii iubiti Cibu si Stancu si-au facut datoria fata de cetateni, demonstrind ca nu iau degeaba lefurile alea imense. Braila, un oras cu adevarat european!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii