Cinci sfaturi pentru aranjarea preparatelor pe farfurie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cinci sfaturi pentru aranjarea preparatelor pe farfurie

Un proverb popular printre pasionații de bucătărie spune că „prima oară guști cu ochii”. Alegerea veselei, felul în care așezi mâncarea în farfurie, culoarea și texturile alese contribuie la succesul unui preparat aproape la fel de mult ca și gustul acestuia.

 

Indiferent dacă gătești acasă sau ești chef într-un restaurant, dacă ești pasionat de bucătărie știi că platingul este o formă de artă care implică un echilibru între creativitate, atenție la detalii și curățenie. Ca orice artist, fiecare bucătar are propriul stil, așa că ți-am pregătit cinci sfaturi pentru a-ți crea propria semnătură și pentru a decora farfurii ca un profesionist.

Alegerea farfuriei

Dimensiunea, forma și culoarea unei farfurii va avea un impact direct asupra modului de prezentare al preparatului tău. Albul este cea mai populară culoare deoarece creează contrast atunci când în farfurie sunt prezente mai multe culori. De asemenea, avantajului unei farfurii albe este acela că întotdeauna ochii vor fi concentrați pe ce se află în farfurie.

Culoarea

Culoarea poate fi folosită pentru a scoate în evidență punctele forte ale preparatelor. Consideră că farfuria este pânza iar ingredientele sunt vopselurile și încearcă să creezi o operă de artă scoțând în evidență ingredientele principale folosind culoarea. Gustul nu va face decât să completeze un tablou perfect.

Textura

Textura atrage privirea. Fie că vorbim despre pielea crocantă a unei bucăți de pui, crusta de susan a unei bucăți de ton sau arpagicul presărat deasupra preparatului, încercați să stimulați vizual folosind texturi diferite.

Decorați cu un scop

Toate elementele folosite pentru decorarea unei farfurii trebuie să aibă un scop și să fie comestibile. Nu folosiți pentru decor ingrediente care nu sunt incluse în rețetă, alegeți mai degrabă un decor mai simplu dacă nu aveți inspirație.

Curățenia

Păstrați farfuriile curate eliminând picăturile sau firimiturile sau picăturile și urmele. Aceste „elemente nedorite” vor distrage atenția și vor lăsa impresia unui plating neîngrijit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro