Românii scot tot mai mulți bani pentru plata chiriilor. În ultimele luni, în București și în marile orașe, prețurile au crescut ușor.
De ce cresc chiriile? Euro crește, tinerilor le este din ce în ce mai greu să își cumpere o locuință, prea puțini reușesc fără ajutor de la părinți ori fără un credit bancar - sunt doar câteva dintre motive.
Să vedem cum stau lucrurile în București. Pentru un apartament de două camere, scoatem din portofel 420 de euro pe lună. Evident, vorbim despre o medie. Prețurile diferă mult în funcție de zonă, de bloc, de cât de nou sau de cât de vechi este, de utilitățile din apartamentul închiriat. Chiriile au crescut ușor în București în ultimele trei luni din 2019.
Tot 420 de euro dăm pe lună, în medie, pentru o chirie în Cluj-Napoca. Ne referim tot la un apartament cu două camere.
În Timișoara, chiriile sunt ceva mai mici. 350 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere.
Altfel stau lucrurile în Reșița în comparație cu alte reședințe de județ. Aici încă mai găsim chirii sub 200 de euro pe lună. Mai exact, un apartament cu două camere poate fi închiriat și cu 180 de euro pe lună.
E Reșița rentabilă, dar cererea este mare în orașele mari, acolo unde și oportunitățile sunt multe. Cei mai mulți tineri vor să facă facultatea în București, Timișoara, Cluj, nu? În astfel de orașe vor să își clădească cariera. Cifrele ne spun că Bucureștiul atrage cei mai mulți chiriași.