Mergi la conţinutul principal

Chioşcul de 4 miliarde a fost inaugurat oficial de Primărie

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), construit la Brăila, după cum v-am mai informat, cu o investiţie de 438.000 lei (4,38 miliarde lei vechi n.n.), a fost inaugurat oficial, ieri. La eveniment au fost prezenţi primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, prefectul Mădălina Cochino, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Epureanu, precum şi alţi câţiva şefi de direcţii din cadrul Primăriei Brăila. Oficiile de gazdă au fost făcute de Camelia Guşatu, directorul Direcţiei de Cultură, instituţia care se va ocupa de activitatea CNIPT. Aceasta a precizat că centrul de informare se adresează tuturor turiştilor care vizitează oraşul şi care vor putea găsi aici pliante şi hărţi ale Brăilei ce vor fi distribuite cu titlu gratuit. "Un angajat al Direcţiei pentru Cultură se va afla zilnic la Centrul de Informare, între orele 10.00 şi 16.00, dar şi în week-end-uri vom încerca să facem un program de lucru, pentru a-i putea ajuta cu informaţii pe cei care ne vizitează oraşul", a precizat directorul Guşatu.
Conform unui comunicat al Primăriei, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Brăila îşi propune să contribuie la creşterea circulaţiei turistice locale şi regionale, prin promovarea obiectivelor specifice oraşului şi împrejurimilor sale, oferirea de informaţii privind oferta locală de cazare, organizarea de manifestări expoziţionale de turism. Teoretic, beneficiari direcţii sunt turiştii români şi străini, tur-operatorii de turism cărora li se oferă posibilitatea să îşi promoveze pachetele de vacanţă, oamenii de afaceri aflaţi în tranzit sau cu interese de afaceri în zonă, persoanele care doresc tratament balnear şi de recuperare. Beneficiarii indirecţi sunt proprietarii obiectivelor turistice, proprietarii de hoteluri şi pensiuni, restaurantele, comunele învecinate, implicit populaţia municipiului Brăila, prin creşterea veniturilor la nivel local.

Simionescu: "Că e cu moţ, că e fără moţ, proiectul aduce o notă de civilizaţie!"

Dincolo de teorie, ceea ce a atras atenţia în primul rând asupra acestui centru de informare a fost costul exagerat presupus de construirea şi dotarea sa. Concret, CNIPT funcţionează într-o clădire în formă de chioşc, construită în principal din lemn şi sticlă şi amplasată în parcarea de lângă cinematograful "Central", de pe Calea Galaţi. Mulţi brăileni au considerat cele aproape 4,5 miliarde de lei vechi cheltuite pentru ridicarea şi dotarea chioşcului respectiv ca fiind un cost mult prea mare. La deschiderea oficială de ieri, reprezentanţii Primăriei au ţinut să precizeze, încă odată, că nu s-a cheltuit prea mult ci, dimpotrivă, s-au făcut economii la bugetul iniţial alocat de Autoritatea Naţională pentru Turism, care se ridica la circa 6 miliarde de lei vechi. "La Brăila, valoarea finală eligibilă a acestui proiect a fost cea mai mică, în comparaţie cu centrele similare construite în alte oraşe", a declarat Adelina Ghionu, managerul de proiect care s-a ocupat de construirea şi dotarea centrului de informare de la Brăila. Oficialii Primăriei au precizat că, la nivel naţional, s-au construit 25 de astfel de centre de informare, prin intermediul unor proiecte coordonate de Autoritatea Naţională pentru Turism şi finanţate cu bani europeni. Contribuţia de la bugetele locale a fost de doar 2%, în cazul Brăilei suma alocată de Primărie ridicându-se la doar 8.700 lei.
"Finalizăm încă un proiect, la fel de discutat şi de comentat, că e cu moţ, că e fără moţ, dar e un proiect pe care îl finalizăm şi care aduce o notă de civilizaţie în zona aceasta", a declarat primarul Aurel Simionescu, făcând trimitere directă către un articol publicat de cotidianul nostru, în care atrăgeam atenţia asupra costului exagerat al acestei investiţii şi asupra faptului că, la felul cum arată în prezent Brăila, nici nu prea are ce să le arate turiştilor.
Cert este că, după ce Primăria şi-a făcut acest centru de informare turistică, şi Consiliul Judeţean intenţionează să investească într-un obiectiv similar. "Felicit Primăria pentru această nouă realizare care sper să îşi dovedească utilitatea. Existenţa acestui centru este o provocare pentru Consiliul Judeţean, deoarece urmează să avem şi noi un proiect oarecum similar", a declarat, ieri, la inaugurarea oficială a CNIPT, preşedintele CJ, Ionel Epureanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro