Mergi la conţinutul principal

Ceremoniile de Bobotează de la Dunăre au fost anulate. Autoritățile nu au vrut să riște viața tinerilor care ar fi vrut să sară în apă după cruce

Urgia de afară a determinat autoritățile brăilene să anuleze tradiționala ceremonie de Bobotează, de recuperare a crucii din Dunăre. ”Sunt valuri prea mari, iar vizibilitatea este aproape zero. Ar fi riscul prea mare să mai sară cineva în apă pe o astfel de vreme. S-a luat decizia de a anula ceremoniile din zona falezei. Rămâne valabilă doar slujba de Bobotează oficiată la Catedrală”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Sfințirea apei este programată, la Catedrală, la ora 10.45.

După cum v-am mai informat, cinci brăileni curajoși - Claudiu Badea, Daniel Nichitelea, Răzvan Rahel, Aurelian Dinicu şi Marian Drangă - s-au prezentat, ieri, la Primărie, până la ora 12.00, pentru a fi înscrişi pe lista participanţilor. Cu toţii au avut asupra lor şi certificatul eliberat de un medic, prin care se demonstrează că nu au probleme cardiace. Ei ar fi trebuit să mai treacă printr-un control medical și astăzi, cu câteva minute înainte de a se arunca în apă. Din păcate, vremea n-a mai permis derularea activității planificate. Este prima dată, după foarte mulți ani, când la Brăila nu se mai ține ceremonia de recuperare a crucii din Dunăre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro