Cercetarea va continua sa fie in prim-planul obiectivelor Universitatii "Constantin Brancoveanu" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cercetarea va continua sa fie in prim-planul obiectivelor Universitatii "Constantin Brancoveanu"

La Sesiunea anuala a cercurilor stiintifice studentesti s-au acordat peste 100 de premii, mentiuni si premii speciale care au constat in carti pe care studentii si le vor putea alege. Festivitatea de premiere a fost condusa de prorectorul universitatii, prof. univ. dr. Ion Scurtu, care a apreciat ca toate lucrarile au fost valoroase, ca au avut si parti practice, analize, care ar putea fi folosite oricind ca baze de pornire pentru proiecte. "Unii studenti s-au pregatit indelung, si-au facut prezentari in Power Point, insa altii au avut doar un text scris si nu au facut o prezentare libera. Speram ca in alti ani sa nu mai avem probleme si toti studentii sa se ridice la inaltimea asteptarilor noastre", a spus prof. univ. dr. Ion Scurtu. Foarte apreciate s-au dovedit si lucrarile elevilor de la Liceul Economic "P. S. Aurelian" si de la Colegiul Economic "Ion Ghica", majoritatea obtinind premii speciale.

Peste 350 de volume acordate ca premii

La sectiunea Teorii si doctrine economice si Economie mondiala s-au oferit doua premii I studentelor: Laurentia Dragoiu - "Evolutia pietei muncii in Braila in perioada 1997 - 2005. Masuri active de combatere a somajului" si Angela Badara, Marlena Mocanu - "Implicatiile evolutiei pretului petrolului in conomia mondiala". La sectiunea management, premiul I l-a obtinut Florentina Tihan - "Femei de succes", iar la sectiunea "Marketing premiul I a ajuns la Bogdan Tinteanu pentru lucrarea "Rebranding - in cautarea unei noi identitati". La sectiunea "Drept", cea mai buna lucrare a fost cea a studentei Viorica Popoaca - "Clauza de preemptiune in contractul de franciza", iar la "Contabilitate" pe locul I s-au situat doua studente: Ionela Mirianu - "Contabilitatea creativa in sprijinul manipularii performantelor financiare ale firmelor" si Grazia Petroianu - "Procesul investitional - un prim pas spre agricultura europeana". La sectiunea "Management bancar. Finante publice" pe primul loc s-au situat doua studente: Gianina Popescu - "Modernitate si diversitate in domeniul instrumentelor de plata" si Elena Cherazica - "Eficienta introducerii cotei unice de impozitare", iar la "Statistica, matematici aplicate in economie. Informatica" pe primul loc au fost studentele Cosmina Savin, Valeria Rascanu cu "Efecte externe si modalitati de interventie publica". La "Ecologie" s-au remarcat Alexandra Stefan, Angel Dumitru - "Insula Mica - zona ecologica de importanta internationala" si Adrian Voicu - "Flora si fauna din muntii Macinului", la "Jurnalism" a obtinut primul loc echipa studentilor: Mihaela Turtoi, Catalina Sanaploianu, Marilena Dragomir, Oana Girba si Liliana Isaia, care au contribuit la realizarea primului ziar scoala al facultatii, "Gaudeamus", iar la "Psihologie, sociologie, filozofie" cea mai buna lucrare a fost a studentei Elisabeta Dogarescu - "Comunicarea la persoanele deficiente de auz". Despre "Strategii de manipulare prin intermediul relatiilor publice" au vorbit studentii Angelica Merlan si Marinel Turcin la sectiunea "Relatii publice", la "Comunicare sociala" pe primul loc s-a situat studentul Danut Andrei - "Intre informare si dezinformare", la "Corespondenta in limbi straine" au cistigat lucrarile studentelor Ana Maria Pascu - "Ancient Civilisations - The end of Pompei" si Geanina Popescu - "Les STN - danger ou "remede"contre la pauvrete?", iar la sectiunea "Limba engleza in jurnalism" a cistigat Liliana Pisica - "Aztec Culture& Civilisation". Studentii amintiti vor participa, peste citeva saptamini, la faza pe universitate a sesiunii de comunicari, si la simpozionul international care se va desfasura la Pitesti, la sfirsitul lunii mai. Acesta va avea doua sectiuni, una pentru cadrele didactice, la care si-au anuntat deja participarea specialisti din Italia, Franta si Germania si de la 17 universitati din Romania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro