Mergi la conţinutul principal

Centru de agrement la baza podului peste Dunăre. Primăria a cerut de la CNAIR terenul din jurul turnului de susținere de pe malul brăilean

* solicitarea a fost transmisă încă din luna februarie a.c., iar răspunsul a fost, în principiu, pozitiv * transferul se va face, însă, doar după finalizarea lucrărilor la pod * autoritățile locale vor să înființeze acolo un centru de agrement, cu debarcader, restaurante și zonă de promenadă * ideea ar fi venit dinspre europarlamentarul Mihai Tudose, fiind îmbrățișată atât de primarul Dragomir cât și de președintele CJ, Francisk Chiriac

 

Primăria Brăila a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să-i transfere în proprietate platforma de acces la turnul podului peste Dunăre de pe malul brăilean și terenul aferent acesteia. O cerere în acest sens, semnată de primarul Marian Dragomir, secretarul municipiului, Ion Drăgan, arhitectul-șef Corina Anghelescu și șeful Serviciului Patrimoniu, Radu Bărguanu, a fost trimisă încă din luna februarie a.c. către CNAIR, iar răspunsul a fost, în principiu, pozitiv, după cum ne-a declarat edilul-șef al Brăilei. ”Ne-au transmis că sunt de acord cu transferul acestui teren dar trebuie parcursă procedura legală, după finalizarea lucrărilor la podul peste Dunăre. Oricum, atât timp cât șantierul este încă în derulare, terenul este transmis către constructor”, ne-a declarat primarul Dragomir.

Potrivit acestuia, pe terenul în cauză autoritățile brăilene intenționează să înființeze un centru de agrement, în ideea exploatării turistice a zonei odată cu darea în folosință a podului. Ideea ar fi venit dinspre europarlamentarul Mihai Tudose, care a avut o discuție pe această temă cu primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac. ”A fost o discuție în trei pentru găsirea unor soluții pentru exploatarea turistică a zonei din imediata vecinătate a podului. Vorbim despre terenul aflat în proprietatea CNAIR, nu despre terenurile Romsilva sau ale Apelor Române. Deci nu se pune în discuție defrișarea pădurii pentru această zonă de agrement. În principiu, ar fi vorba despre înființarea unui debarcader, a unor restaurante și a unei zone de promenadă. Investiția va fi una privată, pentru că terenul va fi concesionat, iar această concesiune se va face doar prin licitație publică, nu prin alte metode care ar putea să trezească suspiciuni”, a subliniat primarul Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro