Natura ne ofera o multitudine de produse cu efecte antibiotice, antivirale si antimicrobiene deosebit de puternice, antiinflamatoare si analgezice. Avantajele sunt multiple: au efecte rapide si fara reactii adverse (atat de frecvente in cazul antibioticelor si antiinflamatoarelor clasice).
Singura conditie este sa va fie recomandate de un medic apifitoterapeut, in urma unei consultatii de specialitate. Totusi, in cazul unor infectii severe sau trenante, este bine sa recurgeti la ajutorul medicinei alopate. Antibioticele naturale au marele avantaj ca nu dezvolta rezistenta, nu scad imunitatea si nu ataca bacteriile intestinale „bune”, saprofite. Administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului.
Ce antibiotice naturale ne ofera farmacia verde
Pot fi administrate cu succes in cazul unor inflamatii si infectii respiratorii, digestive, urinare sau genitale. Iata care sunt:
- Uleiurile esentiale de cimbru, eucalipt, scortisoara, busuioc, oregano inhiba dezvoltarea unor bacterii deosebit de raspandite: streptococ, stafilococ, E. coli etc., virusuri (inclusiv virusul gripal sau hepatitic). Au si actiune antiparazitara, antifungica. Se administreaza sub forma de combinatii de uleiuri esentiale, tinctura, capsule. Pentru copii, se utilizeaza siropuri ce contin uleiuri esentiale. Durata tratamentului este, in general, de 10-15 pana la 30 de zile.
- Echinacea este una dintre cele mai utilizate si benefice plante cu actiune imunostimulatoare, antibiotica, antivirala. Poate fi administrata sub forma de tinctura, comprimate (ce contin extract de echinacea), suc proaspat stabilizat. Doza si timpul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut. Tratamentul dureaza, de regula, maximum 30 de zile, cu pauza.
- Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice si eficace antibiotice naturale, cu un spectru foarte larg de actiune, inclusiv asupra acelor germeni virulenti care au dezvoltat rezistenta la antibioticele uzuale.
- Propolisul este unul dintre produsele stupului cu proprietati antiseptice si antiinfectioase deosebite: creste imunitatea generala a organismului si rezistenta in fata infectiilor microbiene, virale si micotice. Este considerat un adevarat antibiotic natural, fara efecte adverse. Forma cea mai activa este tinctura de propolis, iar doza se administreaza in functie de varsta si afectiune (in general, o picatura per kg/corp, 10-21 de zile).
Cititi mai departe pe farmaciata.ro.