Skip to main content

Cele 27 de state UE au adoptat proiectul privind utilizarea energiilor regenerabile

Cele 27 de state membre UE au adoptat vineri un proiectul privind utilizarea energiilor regenerabile pentru 20 la suta din consumul energetic global al Uniunii Europene, pina in 2020, au declarat surse europene, citate de AFP.
Initiativa mentioneaza, la cererea speciala formulata de Franta, contributia energiei nucleare la reducerea gazelor cu efect de sera.
Sefii de state si guverne nu au reusit sa ajunga la un acord, joi seara, cu privire la caracterul coercitiv al obiectivului general, cea mai controversata problema din cadrul summitului.
Anumite state la inceput reticente, cum ar fi Franta, Finlanda sau Polonia, s-au declarat joi pregatite sa se alature obiectivului european mediu de 20 la suta (fata de circa sapte procente in prezent), dar au cerut ca viitoarea repartitie intre state sa tina cont de specificitatile lor energetice.
"Pe baza obiectivului general, obiectivele nationale specifice vor fi elaborate cu deplina implicare a statelor membre, cu grija pentru o repartitie corecta si adecvata, tinind cont de diferitele puncte de plecare nationale, printre care nivelul energiilor regenerabile si paleta energetica", se subliniaza in viitorul text.
Asa cum a fost prevazut, proiectul de text al celor 27 de state membre UE arata ca acordul lor de a se angaja sa "reduca emisiile de gaz cu efect de sera cu cel putin 20 la suta pina in 2020, spre deosebire de 1990".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu