Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele 27 de state UE au adoptat proiectul privind utilizarea energiilor regenerabile

Cele 27 de state membre UE au adoptat vineri un proiectul privind utilizarea energiilor regenerabile pentru 20 la suta din consumul energetic global al Uniunii Europene, pina in 2020, au declarat surse europene, citate de AFP.
Initiativa mentioneaza, la cererea speciala formulata de Franta, contributia energiei nucleare la reducerea gazelor cu efect de sera.
Sefii de state si guverne nu au reusit sa ajunga la un acord, joi seara, cu privire la caracterul coercitiv al obiectivului general, cea mai controversata problema din cadrul summitului.
Anumite state la inceput reticente, cum ar fi Franta, Finlanda sau Polonia, s-au declarat joi pregatite sa se alature obiectivului european mediu de 20 la suta (fata de circa sapte procente in prezent), dar au cerut ca viitoarea repartitie intre state sa tina cont de specificitatile lor energetice.
"Pe baza obiectivului general, obiectivele nationale specifice vor fi elaborate cu deplina implicare a statelor membre, cu grija pentru o repartitie corecta si adecvata, tinind cont de diferitele puncte de plecare nationale, printre care nivelul energiilor regenerabile si paleta energetica", se subliniaza in viitorul text.
Asa cum a fost prevazut, proiectul de text al celor 27 de state membre UE arata ca acordul lor de a se angaja sa "reduca emisiile de gaz cu efect de sera cu cel putin 20 la suta pina in 2020, spre deosebire de 1990".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii