Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 23 de morti la Mecca, potrivit unui martor ocular

Cel putin 23 de pelerini au murit, joi, iar mai mult de 80 au fost raniti, in urma prabusirii unui imobil la Mecca, loc sfint al islamului, unde sute de mii de credinciosi de pregateau pentru ritualul de Hadj, transmite AFP, care citeaza bilantul furnizat de un martor ocular.
"Am numarat 23 de cadavre", a declarat un pelerin francez, Abderrahmane Ghoul, presedinte al Consiliului reprezentativ al Cultului Musulman pentru regiunea Provence-Alpes-Coasta de Azur (sud-estul Frantei). El a adaugat ca exista cel putin 80 de raniti.
Abderrahmane Ghoul a spus ca aceasta drama s-a produs in urma unui incendiu, declansat in jurul orei locale 11.30 (10.30, ora Romaniei), intr-un imobil cu noua etaje situat la circa 50 de metri distanta de Marea Moschee din Mecca, dar a precizat ca nu stie care au fost cauzele sinistrului.
Serviciile de securitate recursesera la un elicopter, pentru a incerca sa stinga focul, dar la un moment dat cladirea s-a prabusit brusc.
"Erau multe persoane in afara cladirii", care se pregateau sa se roage, a adaugat Ghoul, precizind ca era ora pentru rugaciune.
"Cea mai mare parte a persoanelor care au murit erau in afara" cladirii, a subliniat acesta, afirmind ca imobilul era locuit de pelerini veniti din Emiratele Arabe Unite si India.
Purtatorul de cuvint al Ministerului saudit de Interne, generalul Mansour Al-Turki, a confirmat producerea unui accident, dar nu a precizat nici un bilant.
"Un imobil de locuinte s-a prabusit la Mecca", a spus el, adaugind ca nu stie daca in interiorul cladirii se aflau sau nu pelerini.
Un prim bilant furnizat de canalul Al-Arabiya indica patru morti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii