Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CEC nu mai primeste asigurati in sistemul de plata al pensiilor

Pensionarii braileni care nu si-au deschis pina in prezent conturi curente in care Casa Nationala de Pensii sa le vireze drepturile de asigurati, ca alternativa la modalitatea de a primi pensia prin intermediul factorului postal, nu mai pot face acest lucru. Recent, CEC a anuntat ca nu a mai prelungit contractul cu CNP (Casa Nationala de Pensii) astfel incit, din aceasta luna, procedurile aferente deschiderii de noi conturi in care asiguratii sa-si primeasca pensia in sistemul uzitat pina nu demult au fost blocate. De altfel, acest aspect ne-a fost semnalat de mai multi braileni care au incercat, in cursul lunii curente, sa-si deschida la CEC conturi pentru a-si primi pensia si au fost refuzati. Petentii au povestit ca de la ghiseele unitatii bancare li s-a explicat ca aceasta modalitate nu mai este disponibila ca urmare a deciziei luate de conducerea centrala a CEC si transmisa in teritoriu catre sucursale. Unul dintre principalele avantaje ale sistemului este acela ca prin CEC pensiile pot fi ridicate cu aproape o saptamina mai devreme decit le aduc la domiciliu factorii postali.
Contactat de catre reporterii "Obiectiv", Departamentul de relatii cu presa al unitatii bancare a confirmat ca de la 1 iulie CEC a incetat colaborarea cu CNP, motivatia invocata fiind accea a costurilor. Concret, reprezentantii bancii au explicat ca operatiunile bancare aferente acestei colaborari nu erau comisionate de catre banca, situatie in care au fost generate costuri importante pe care CEC, odata cu cresterea numarului de titulari de astfel de conturi, nu le mai poate suporta. Mai mult au precizat ca si imaginea institutiei a a avut de suferit prin faptul ca se creau cozi la ghiseele unde se plateau pensiile aglomerind salariatii CEC si ingreunind, in perioada in care se efectuau plati, intreaga activitate a sucursalelor sau agentiilor din teritoriu. De asemenea, reprezentantii CEC au subliniat ca pensionarii care au deja conturi curente isi vor primi in continuare pensia, fara nici un fel de probleme. In cazul celor care vor dori sa opteze pentru acelasi sistem, sursa citata a comunicat ca singura varianta disponibila este aceea ca doritorii sa-si deschida un cont la CEC si sa comunice apoi Casei Nationale de Pensii numarul de cont pentru a vira pensia cu mentiunea ca, de aceasta data, transferurile de bani vor fi comisionate de unitatea bancara. In acest context, asiguratii sistemului public de pensii pot alege oricare alta unitate bancara, criteriul de selectie fiind costurile legate de transferurile bancare.
Important de mentionat este ca, la nivel local, sistemul de virare a pensiilor in conturi CEC are arondate circa 8.000 de persoane. Pentru a evita aglomeratiile in perioada in care se vireaza in cont pensiile, conducerea sucursalei locale a pus la dispozitia titularilor reteaua de agentii din municipiu si judet. De asemenea, sucursala a venit cu solutia emiterii de carduri de debit care lunar sint alimentate cu sumele reprezentind drepturile banesti din pensii, astfel incit posesorul unui astfel de instrument bancar sa-si poata ridica banii fara probleme. Reteaua EPOS a unitatii bancare este functionala in toate cele 30 de unitati din municipiu si judet, iar in ceea ce priveste reteaua de ATM-uri CEC are deja functionale 2 aparate de acest gen si urmeaza punerea in functiune a inca 7 ATM-uri din care 5 in municipiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii