Planta de ceai isi are originile in partea de sud-est a Asiei, fiind utilizata atat la prepararea bauturilor, cat si a mancarurilor. Avand o mare importanta pentru civilizatiile asiatice, s-au nascut numeroase legende legate de originea ceaiului. Una dintre ele precizeaza ca acesta a fost descoperit in secolul XXVIII i.e.n. in China de catre imparatul Shen Nung.
Acesta a observat ca frunzele de ceai adaugate in apa fiarta ii confera o culoare diferita si un gust aparte, fiind surprins de proprietatile revigorante ale bauturii.
Dupa apa, ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume. In acelasi timp, este considerat un remediu natural deosebit de benefic organismului. Efectele sale terapeutice au fost cunoscute si utilizate din cele mai vechi timpuri de japonezi, chinezi, indieni si englezi. Poate nu este intamplator faptul ca japonezii si chinezii au printre cele mai mari sperante de viata din lume.
Ceaiul verde isi pastreaza proprietatile antioxidante
Ceaiul este preparat din frunze, muguri si lastari tineri ai diferitelor soiuri de Camellia sinensis (planta de ceai). In functie de gradul de procesare a frunzelor de Camellia sinensis rezulta ceai verde, negru sau rosu. Ceaiul verde este cel mai putin procesat si nefermentat. Astfel, proprietatile antioxidante raman intacte si foarte puternice.Ceaiul verde este si un rezervor natural de vitamine (din grupul B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi.
Mai multe pe farmaciata.ro