Ceaiuri ajutătoare în caz de răceală | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ceaiuri ajutătoare în caz de răceală

* odată cu instalarea anotimpului rece, a crescut în mod simţitor şi frecvenţa afecţiunilor respiratorii * acestea se manifestă sub diverse forme, de la rinită, rinofaringită până la forme mai grave, cum sunt gripă, traheobronsitele, laringitele, pneumoniile

 

Plante cu efecte antiseptice, antivirale şi expectorante

 

Ceaiul de ghimbir, una-două căni pe zi, întăreşte imunitatea, are efecte antiinflamatoare şi antiseptice, ajută la scăderea febrei. În plus, infuzia de ghimbir favorizează expectoraţia, uşurează tusea şi decongestionează căile nazale superioare. Infuziile de cimbru, cimbrişor şi busuioc (două căni pe zi) au efecte antiseptice, antivirale şi expectorante. Ceaiul de busuioc ajută organismul să se adapteze la temperaturile scăzute. Ceaiurile de muşeţel, de nalbă-mare şi lemn-dulce au acţiune emolientă la nivelul mucoasei faringiene, calmează durerile în gât, ameliorează răguşeala şi tusea iritativă.

 

Ceaiuri împotriva febrei

 

Pentru reducerea febrei şi intensificarea transpiraţiei sunt deosebit de utile infuziile de ghimbir, soc, busuioc, scoarţă de salcie şi de muşeţel. Se beau două-trei căni pe zi. Infuziile calde se pot folosi şi sub formă de inhalații, efectuate seara, înainte de culcare: de muşeţel, tei, eucalipt, busuioc, cimbru, pin. Desfundă nasul şi ameliorează durerile în gât. Tot înainte de culcare este recomandată o infuzie călduţă de tei, cu efecte sedative, calmante. Adulţii pot apela şi la ceaiurile asiatice (ceai alb, verde, negru, oolong). Ajută organismul să se adapteze la un nou anotimp. Se beau două-trei căni pe zi.

 

Ceaiuri împotriva tusei

 

Tusea este unul dintre cele mai supărătoare simptome care însoţesc, de obicei, virozele respiratorii. Pentru fluidificarea şi favorizarea eliminării secretiilor bronsice, în caz de tuşe productivă, se pot folosi ceaiuri călduţe (trei-patru căni pe zi), cu efect emolient, antiseptic, sedativ, antispastic, antiinflamator, fluidifiant, cicatrizant, din următoarele plante: fructe de fenicul, flori şi rădăcini de ciuboţica-cucului, podbal, muguri de pin şi de brad, flori şi frunze de nalbă-mare, rădăcini de iarbă-mare, rădăcină de lemn-dulce, cimbru şi cimbrişor, flori de tei şi muguri de plop. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro