Mergi la conţinutul principal

Ce vrea Dragnea? Dar PSD?

Liviu Dragnea chiar credea că preşedintele va accepta numirea în funcţia de premier a lui Sevil Shaiddeh? Chiar îşi imagina că aşa vor sta lucrurile? De fapt, întrebarea este alta: chiar îşi dorea Dragnea ca preşedintele să accepte propunerea lui şi a lui Tăriceanu?

Pentru că propunerea şefului PSD a fost făcută parcă special pentru a nu fi acceptată. A fost o propunere bizară, făcută parcă în bătaie de joc nu doar la adresa preşedintelui Iohannis ori a celor care n-au votat cu PSD, dar şi faţă de marea parte a propriilor alegători. O golănelă tipică a lui Dragnea, o propunere făcută la mişto, mai mult pentru a-l pune în şah pe Iohannis. Scuzele astea tâmpite cu „pe oricine am fi propus, tot aşa îl refuza” sau ‚pe oricine vom mai propune, tot aşa va fi respins” sunt doar nişte golăneli de Teleorman – că tot îi plac lui Dragnea astfel de figuri de stil, pe care le tot aminteşte prin conferinţe. Propunerea făcută de PSD şi ALDE pentru funcţia de premier pare făcută special pentru ca preşedintele să o respingă. Ceea ce, iată, s-a şi întâmplat (probabil Dragnea ar fi fost total surprins dacă Iohannis chiar o accepta).

Serios, cum ai putea să numeşti premier şi să-i acorzi automat acces la toate informaţiile clasificate (la care nu avea acces ca simplu ministru) pe cineva al cărui soţ este un susţinător al unui duşman oficial al NATO? Pe bune? Ca să nu mai spun de imaginea pe care românii ar fi avut-o total nejustificat prin Europa: nu era suficient că suntem oricum asociaţi cu rromii, acum trebuia să mai fim asociaţi şi cu islamişti (că aşa e europeanu’ de rând - rău şi neinformat).

Poate că ar fi fost mai bine ca preşedintele să ofere şi nişte motive – probabil nu a făcut-o mai degrabă pentru a nu o pune pe Sevil Shaiddeh într-o postură şi mai delicată. Dar, după atitudinea de ieri a celor doi şefi de coaliţie, nici nu cred că ar fi contat motivele preşedintelui – de altfel, păreau că le cunosc, din moment ce tot făceau, tâmp, nişte apropouri legate de terorism şi servicii secrete.

Mie mi se pare că, dacă tot vorbesc alde Dragnea şi Tăriceanu de o criză politică, exact cei doi sunt cei care şi-o doresc – pornind chiar de la propunerea de premier făcută săptămâna trecută şi până la faptul că n-au făcut imediat o altă nominalizare. Dragnea tot testează terenul, tot experimentează, tot încearcă să-l pună pe Iohannis într-o postură proastă.

Refuz să cred că în ditamai PSD-ul nu există altcineva competent să fie premier, în afară de Dragnea şi Shaiddeh, că în ditamai partidul chiar nu se găseşte o persoană fără probleme penale şi care să aibă şi ceva renume profesional şi care să poată ocupa fără probleme funcţia de premier. Că doar nu se rezumă întreg PSD-ul doar la Dragnea şi la o marionetă de-a lui! Şi cred că nu va mai dura mult până când chiar pesediştii de bază vor realiza asta şi se vor sătura de derapajele dictatoriale ale lui Dragnea.

 

PS 1: “Vreau să cumpănesc foarte bine, dar de data asta nu să cumpănesc între interes personal sau de grup...” - Liviu Dragnea

PS 2: România este republică semi-prezidenţială, nu parlamentară, iar Marea Britanie nu are Constituţie. Ca să ştie şi alde Tăriceanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro