Mergi la conţinutul principal

Ce ne cere Dumnezeu?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.


Orice cerere vine dintr-o lipsă, iar a crede că Dumnezeu Tatăl are o lipsă anume, este rodul unei iluzii în plus.

Cel ce ne iubește infinit, chiar înainte de nașterea timpului, are totul și oferă totul, și în același timp dorește să fim ca El, pentru a ne împărtăși din aceeași Iubire care acoperă totul și este totul.

Dumnezeu nu cere nimic.

Doar visele și iluziile noastre au creat o lume a lipsei, răzbunării, pedepsei și fricii. Pentru Dumnezeu, o așa lume nu există, pentru că nu a fost creată nicicând. Ea nu are niciun loc, pentru că nu există loc în care Dumnezeu să nu fie.

Doar iluzia îl poate „ascunde” pe Dumnezeu. Iar alegerea de a renunța la iluzii ne poate înfățișa Iubirea.

 

„...doi orbi se țineau după El strigând și zicând: Miluiește-ne pe noi, Fiule al lui David.

După ce a intrat în casă, au venit la El orbii și Iisus i-a întrebat: Credeți că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne!

Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credința voastră, fie vouă!

Și s-au deschis ochii lor.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, IX, 27-30)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro