Cazul Tătaru. 77 plângeri penale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cazul Tătaru. 77 plângeri penale

Mobilizare fără precedent a iubitorilor de animale împotriva celor patru tineri de la Tătaru, care au mutilat, în luna octombrie a.c., o biată căţeluşă, numai piele şi os, apoi au postat filmuleţul barbariei pe Facebook.
Surse judiciare care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au precizat că, după ce filmarea postată de tinerii de la Tătaru a declanşat un val de indignare în România şi în toată Europa, Poliţia şi Parchetul s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale împotriva suspecţilor pentru cruzime împotriva animalelor. Plângerea penală împotriva celor patru tineri fără suflet a fost semnată de 77 de iubitori ai animalelor din toată ţara, persoane fizice, aceştia fiind reprezentaţi în faza de urmărire penală de un avocat din cadrul Baroului Suceava.

Închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă penală

Daniel Dima, Adrian Bunea, Adrian Bucur şi Marius Bianu sunt cercetaţi de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 25 din Legea nr. 205/2004 raportat la art. 6 lit. h şi j din acelaşi act normativ (privind maltratarea animalelor). Potrivit art. 25 din actul normativ menţionat, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă "maltratarea şi schingiuirea animalelor" (art. 6 lit. h) respectiv "provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace" (art. 6 lit. j). Biroul de Presă al IPJ Brăila ne-a confirmat începerea urmăririi penale împotriva suspecţilor de la Tătaru, precum şi continuarea cercetărilor în respectiva cauză.
"La propunerea poliţiştilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus continuarea urmăririi penale împotriva celor patru tineri, în calitate de suspecţi, faţă de trei dintre ei pentru infracţiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, iar faţă de celălalt pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii. În cauză se continuă cercetările urmând ca, la finalizarea acestora, să se dea soluţia legală", ne-a declarat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În octombrie 2015, gestul celor trei tineri din satul Tătaru, comuna Dudeşti (un al patrulea individ a filmat nemernicia, devenind, astfel, complice), care au tăiat coada unei căţeluşe cu toporul, a scos în stradă iubitorii de animale din mai multe ţări europene. Aceştia au protestat în Bucureşti, precum şi în alte capitale europene, cerând pedepsirea celor care au dat dovadă de atâta cruzime şi arătându-se şocaţi de filmuleţul postat pe internet de brăilenii din Tătaru.
Participanţii la proteste au cerut, totodată, înăsprirea pedepselor pentru cei care torturează şi ucid animale: închisoare de la 2 la 7 ani sau amendă penală cuprinsă între 5.000 şi 10.000 lei.

Căţeluşa mutilată a ajuns în Marea Britanie. Teribiliştii, la poliţie

Adrian Bucur, Daniel Dima, Adrian Bunea şi Marius Bianu ne-au făcut de râs în ochii întregii Europe, după ce au realizat un clip în timp ce au torturat o biată căţeluşă, retezându-i coada cu toporul, aducând în atenţia întregii lumi cazul câinilor ucişi şi maltrataţi în România.
După apariţia clipului filmat de tinerii din satul brăilean Tătaru, mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor şi-au exprimat intenţia de a cere Parlamentului să modifice pedepsele aplicate celor care ucid sau maltratează animale, considerând că, în prezent, acestea sunt prea blânde.
Reamintim că la începutul lunii octombrie, trei tineri din satul Tătaru, comuna Dudeşti, s-au filmat în timp ce tăiau cu un topor coada unei biete căţeluşe. În videoclipul realizat de un al patrulea individ, doi dintre autorii barbariei ţineau animalul întins pe o buturugă, să nu fugă, iar al treilea i-a retezat coada cu un topor, despre care se lăudau în filmare ca "era ruginit". După ce imaginile de la Tătaru, de o cruzime ieşită din comun, au ajuns pe internet, poliţia s-a autosesizat şi a intrat pe fir, reuşind să-i identifice pe autorii videoclipului venit parcă din Evul Mediu.
La audierile din octombrie au fost aduşi atât cei trei protagonişti ai filmuleţului postat pe Facebook, cât şi un al patrulea suspect, care a filmat scena şocantă şi care s-a făcut, astfel, complice la infracţiune. Doi dintre autorii maltratării animalului, Daniel Dima (stăpânul căţeluşei) şi Adrian Bunea (autorul direct al mutilării) au fost amendaţi, într-o primă fază a anchetei, cu câte 1.500 de lei, de către inspectorii Direcţiei Sanitare-Veterinare Brăila.
Povestea căţeluşei de la Tătaru a avut un final fericit. Botezată "Tasha", de către jurnaliştii din presa centrală, căţeluşa a fost adoptată de un iubitor de animale din Marea Britanie, înduioşat de viaţa chinuită a patrupedului. După ce imaginile şocante de la Tătaru au ajuns pe prima pagină a ziarelor şi au fost prezentate în jurnalele de ştiri din toată Europa, reprezentanţii Clinicii "Dog Rescue" s-au deplasat în localitatea brăileană şi au ridicat căţeluşa mutilată. "Tasha" a ajuns mai întâi la Bucureşti, unde a fost vaccinată şi a rămas sub supravegherea unui medic veterinar renumit, Rudolf Hofmann. Totodată, căţeluşa a suferit şi o intervenţie chirurgicală, pentru că zona în care i s-a retezat coada s-a necrozat şi s-a infectat. Potrivit administratorului "Dog Rescue", Lina Şerbu, animalul rănit s-a aflat sub tratament cu antibiotic şi antiinflamator, întrucât locul unde a fost făcută tăietura cu toporul era infectat şi necrozat.
Dacă pe căţeluşa maltratată o aşteaptă acum o viaţă frumoasă, în compania iubitorilor de animale din Anglia, pe cei patru teribilişti din satul Tătaru îi paşte o condamnare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro