Să-l propui şi să-l votezi în fruntea Consiliului Legislativ, instituţia care îşi dă avizul pe toate proiectele de legi ori alte acte normative, pe Florin – Ordonanţa 13 – Iordache este un gest de nesimţire politică. Asta mai ales după ce l-ai scos din listele de candidaţi pentru Parlament, chipurile, ca să promovezi oameni integri. Adevărat, nu este Consiliul Legislativ cea mai importantă instituţie publică a statului, dar totuşi, din moment ce-l înfigi pe Iordache într-o funcţie bună, bine plătită, pe viaţă, tot o formă de răsplată şi de promovare este. Atitudinea asta a PSD arată că, de fapt, PSD nu vrea sau nu ştie să se reformeze, aşa cum se tot laudă liderul partidului, Marcel Ciolacu. Să fim serioşi! De fapt, PSD e acelaşi pe care-l ştim dintotdeauna, doar că un pic mai nuanţat. Iar când îl menţii pe Iordache într-un loc călduţ, mai ales în defavoarea lui Augustin Zegrean, un adevărat profesionist în Drept constituţional şi nu numai, e doar ipocrizie, nu reformare.
Nu trebuie uitat faptul că marele jurist Iordache a terminat Dreptul la 42 de ani şi că este nu doar unul dintre capii ofensivei anti-Justiţie, din timpul guvernării PSD, inclusiv autorul celebrei OUG 13/2017, din poziţia de ministru al Justiţiei, dar tot el este şi unul dintre autorii tentativei de legiferare a amnistiei şi graţierii, din 2013, în timpul guvernării USL (PSD-PNL-PC), cunoscută ca „Marţea Neagră”. Da, Iordache e un profesionist, dar în a ataca Justiţia şi în a favoriza penalii, calitate pentru care, iată, PSD îi este în continuare recunoscător. Că doar pentru el s-a luptat Iordache, în primul rând. Ar trebui însă ca această numire să fie ultima al unei epoci care ar trebui să se încheie.
La fel de ipocrită a fost şi tentativa PNL de a arunca vina votării lui Iordache asupra USR-Plus, în contextul în care, de fapt, nişte liberali au votat alături de PSD. Evident, atât timp cât votul e secret, liberalii pot spune orice, dar e clar că, pe lângă PSD şi acoliţii lui din Parlament, câteva zeci de voturi pentru Iordache au venit dinspre eşicherul dreptei. şi, sincer, suspecţii principali sunt liberalii.
Pe de altă parte, tot ipocrită, dar şi sinucigaşă, este lupta asta pe alocuri murdară dusă de PNL şi USR-Plus, de multe ori mai acerbă decât lupta celor două partide cu PSD (bine, nu e cazul la Brăila, unde liberalii se războiesc între ei). Mai ales că, le place sau nu, nimeni - nici PNL, şi cu atât mai puţin USR-Plus - nu va câştiga alegerile încât să poată guverna singur. Iar harţa asta stupidă între partidele de dreapta nu va duce decât la un PSD mai puternic. Iar în această situaţie, cazul Iordache, în loc să fie un sfârşit al unei epoci, va fi doar un nou început.