Sunt zile in care ajungeti tarziu acasa, dupa o zi obositoare de munca, si adormiti fara sa va spalati pe dinti. V-ati gandit vreodata ce se intampla in timpul noptii cu dintii si gingiile dumneavoastra?
In lipsa periajului de seara, cel mai grav lucru care s-ar putea intampla este inflamatia gingivala. Primul semn precoce de imbolnavire a gingiilor este reprezentat de sangerare la periaj sau in timpul meselor, atunci cand consumati alimente obisnuite. Periajul dentar este considerat cel mai util si eficient mijloc prin care sunt indepartate resturile alimentare de pe dinti. Astfel, este mentinuta sanatatea gingiilor. El este indicat sa se realizeze de trei ori pe zi, dupa fiecare masa principala. Pentru o igiena cat mai buna, este indicata si folosirea atei dentare, inainte de periaj, si a apei de gura, dupa periaj, fara a clati timp de 30 minute.
Festin pentru bacterii
Daca periajul nu se realizeaza seara, inainte de culcare, alimentele bogate in zaharuri si carbohidrati, consumate pe durata intregii zile, raman pe suprafetele dintilor si intre acestia, reprezentand un adevarat festin pentru bacteriile prezente in cavitatea orala. Daca nu efectuati periajul regulat, simptomele se vor agrava tot mai mult, gingiile se vor inflama, dintii vor fi mobili, se vor pierde si solutiile de tratament pot fi limitate, incluzand proteza dentara sau implantul.
Pentru un periaj eficient, pozitionati manerul periutei astfel incat firele de par sa aiba un unghi de 30-45 de grade atunci cand ating gingia si rotiti incheietura mainii intr-o miscare circulara. Acordati o atentie deosebita spatelui gurii.
Cititi mai departe pe farmaciata.ro.