Mergi la conţinutul principal

Casa de Asigurări Brăila reaminteşte că valabilitatea cardurilor s-a prelungit cu doi ani

• reprezentanţii instituţiei susţin că Platforma Informatică a fost actualizată şi recunoaşte valabilitatea documentelor electronice pentru încă doi ani de acum încolo

 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate reaminteşte furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu instituţia, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate s-a prelungit. Astfel, valabilitatea documentelor electronice emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungită de la 5 la 7 ani, prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018. Chiar dacă pe carduri este tipărită data expirării în 2018, în momentul în care sunt citite de aparatele speciale nu apare nicio eroare din această cauză, deoarece Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost actualizată şi le recunoaşte ca fiind valabile timp de doi ani după data de expirare inscripţionată. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Totodată, documentele electronice ce au început să fie emise începând cu 1 august 2018 au fost prevăzute deja cu durata de valabilitate de 7 ani, conform aceleiaşi hotărâri de guvern. “De asemenea, reamintim că acest document este personal şi netransmisibil, unul din rolurile cardului naţional de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv”, se menţionează în comunicatul de presă emis de CJAS Brăila.

Doar în perioada 2012-2013, au fost emise peste 200.000 de carduri de sănătate pe numele brăilenilor, cu data expirării în toamna acestui an. Dar, aşa cum a anunţat şi Ministerul Sănătăţii la începutul lunii iulie, acestea vor expira abia în anul 2020.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro